Hlavní obsah

Wenger v ligovém poháru věří mladíkům

LONDÝN

Anglický Carling Cup má za sebou první kolo semifinálových utkání. Manažer londýnského Arsenalu Arsene Wenger nadále věří svým mladým hráčům, navzdory šťastné domácí remíze 1:1 s městským rivalem Tottenhamem. Ve druhém utkání Chelsea doma porazila Everton 2:1 a má tak k postupu blíže.

Článek

Arsenal, v jehož dresu nenastoupil český reprezentant Tomáš Rosický, nebyl lepším týmem. Naopak Tottenham v bráně s českým gólmanem Radkem Černým dlouho sahal po vítězství, ale nakonec zápas skončil remízou.

Wenger řekl, že odvetu na White Hart Lane odehrají mladí hráči. „Dnes jsme trpěli, ale vrátili jsme se,“ poznamenal Francouz po středečním utkání a pokračoval: „Udělali jsme rozhodnutí, které platí i pro druhé kolo. Jsem přesvědčen, že to zvládneme.“

Černý chytal proti Arsenalu

Bývalý gólman Slavie Radek Černý nastoupil na Emirates Stadium teprve ke svému pátému letošnímu utkání. „Máme 24 nebo 25 hráčů v týmu a všichni musí někdy hrát,“ řekl manažer Tottenhamu Juande Ramos pro bbc.com. „Paul Robinson je dobrý brankář a také to dokázal,“ dodal Ramos. O tom, kdo v brance nastoupí k sobotnímu ligovému utkání na hřišti Chelsea, však ještě rozhodnutý není.

„V utkání jsme byli lepším týmem. Zasloužili jsme si vyhrát, ale hraje se na 180 minut a 90 pořád zbývá. Hráli jsme dobře a možná kdybychom byli více precizní, tak jsme mohli dát více branek,“ uzavřel trenér Kohoutů.

Wright-Phillips ví, že vše je o tvrdé práci

Chelsea dokázala porazit Everton, i když od 56. minuty hrála bez vyloučeného Obi Mikela. Vítězný gól padl až v 90. minutě, do vlastní sítě se trefil evertonský Lescott. „Všechno je to o tvrdé práci a týmovém duchu,“ řekl střelec první branky Chelsea Wright-Phillips na oficiálních stránkách klubu. "To je to, co trénujeme. Musíme to pak také předvést na hřišti,“ pokračoval.

Německý reprezentant Michael Ballack k tomu řekl: „Byl to skvělý zápas z obou stran. Myslím, že jsme kontrolovali hru v prvním poločase i na začátku druhého, do doby, než přišla červená karta. Pak se průběh hry změnil. My jsme ukázali charakter a dokázali zvítězit,“ řekl Ballack.

Reklama

Související témata: