Hlavní obsah

Černý je v Tottenhamu rád za každý odchytaný zápas

LONDÝN

O tom, že by se mohl stát brankářskou jedničkou Tottenhamu Hotspur, český gólman ve službách londýnského celku Radek Černý vůbec neuvažuje. Bývalý fotbalista Slavie nastoupil ve středečním semifinále Ligového poháru na stadiónu Emirates proti Arsenalu a inkasoval pouze po kuriózní teči. Britský tisk proto spekuluje, že by mohl z postu prvního gólmana vytlačit chybujícího Paula Robinsona.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Tottenhamu Radek Černý (vpravo).

Článek

U bývalého trenéra Martina Jola měl Robinson bezmeznou důvěru. Naopak Španěl Juande Ramos, který jej vystřídal, sází na momentální formu. "Já si myslím, že trenér dává šanci hráčům, u nichž vidí nejlepší formu. Posadit v anglickém klubu anglického reprezentanta na lavičku, to asi není pro něj nic jednoduchého. Já jsem rád, že jsem dostal šanci," řekl ve čtvrtek Černý.

Svůj podíl na remíze 1:1 nepřeceňoval. "Myslím si, že jsem v minulosti už podal daleko lepší výkony. Ale na druhou stranu, tento souboj byl jedním z těch nejdůležitějších," uvedl třiatřicetiletý Černý. Inkasovaný gól považuje za hodně smolný. "Centrovaný míč nakopl jeden z obránců do hrudi Walcotta, a rotující míč pak skončil v bráně. Ale padají i takové góly," popsal akci.

Chystá se český brankářský duel? 

Nyní čeká Tottenham ligový souboj s Chelsea a je možné, že na trávníku budou proti sobě stát dva čeští brankáři - Petr Čech proti Černému. "Máme 25 hráčů v týmu a všichni musí někdy hrát. Ještě jsme se nerozhodli, zda v sobotu bude chytat Robinson, nebo Černý," prohlásil Ramos. "Robinson je dobrý brankář a také to dokázal," dodal kouč. Připustil však, že se anglický brankář poměrně často dopouští chyb.

V britském tisku se objevily zprávy, že by Tottenham rád získal z Ajaxu Amsterdam brankáře Maartena Stekelenburga. "Tak o tom jsem zatím neslyšel, ale co je tu nový trenér, tak v hledáčku už bylo asi deset brankářů. Asi někdo přijde, ale já se soustředím na svůj výkon," komentoval spekulace Černý.

V Tottenhamu mu skončí po sezóně smlouva. Nabídku na prodloužení zatím nedostal. "Moc šancí jsem nedostával, na podzim když jsem chytal, tak se nedařilo. Kdyby nabídka přišla, tak bych byl ale rád," řekl. Každý zápas, v němž nastoupí, považuje za šanci a důvěru a to jej těší. "Uvidíme, co bude dál," uvedl.

V poslední době musí Černý často čelit otázkám novinářů, kteří se jej ptají na dvě únorová utkání Poháru UEFA proti pražské Slavii. "Já ale říkám, že to je ještě hodně daleko. To je za měsíc a do té doby nás čeká plno zápasů v Premier League a poháru," dodal český brankář.

Reklama

Související témata: