Hlavní obsah

Vedení Manchesteru United se raduje z rekordních zisků

LONDÝN

Manchester United vykázal za sezónu 2006/07 rekordní obrat, který byl podpořen především ziskem titulu v anglické Premier League. Zisk klubu před zdaněním činil 59,6 miliónů liber (asi 2,03 miliard korun), což je skoro dvakrát tolik co v loňském roce. Manchester měl celkový obrat 245 miliónů liber (asi 8,33 miliard korun), což z něho dělá nejbohatší klub světa.

Článek

Velký vliv na zvýšení zisku mělo rozšíření kapacity stadiónu Old Trrafford na 76 000 míst, čímž vzrostly příjmy ze vstupného o celých 30 procent. Příjmy z médií stouply o 35 procent. Vyšplhaly se tak až na částku 61,5 miliónů liber (2,09 miliardy korun), především zásluhou účasti klubu v semifinále Ligy mistrů, ve finále FA Cupu a zisku titulu.

Podle ČTK si je výkonný ředitel Manchesteru David Gill jistý, že příjmy a zisk klubu mohou dále růst, a že pomohou mužstvu k honbě za dalšími úspěchy na hřišti. Anglický klub má prý po celém světě 333 miliónů fanoušků a to především díky hvězdám jako jsou Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney či Carlos Tevez.

Reklama

Související témata: