Hlavní obsah

Chelsea získala útočníka Anelku z Boltonu

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea se dočkali vytoužené posily v podobě útočníka Nicolase Anelky. Francouzský reprezentant přestupuje v rámci anglické ligy z Boltonu za 15 miliónů liber (asi 525 miliónů korun). Osmadvacetiletý hráč v pátek podepsal v novém působišti smlouvu na čtyři a půl roku. Chelsea přestup oznámila na svých internetových stránkách.

Článek

Anelka tak podle agentury AP vytvořil nový rekord. Pokud se sečtou sumy za všechny jeho přestupy, kluby za něj celkem utratily okolo 85 miliónů liber (téměř tři miliardy korun). Překonal tak dosavadního rekordmana s nejvyšší celkovou hodnotou Argentince Juana Sebastiana Veróna, který své zaměstnavatele stál 77 miliónů liber.

Londýnský celek si přivedl Anelku jako nutnou posilu do útoku, kde mu chybí hned trojice hráčů. UkrajinecAndrej Ševčenko je zraněný a útočníci z Pobřeží slonoviny Didier Drogba a Salomon Kalou se připravují na africký šampionát. Anelka tak s velkou pravděpodobností nový dres oblékne již v sobotním ligovém utkání s Tottenhamem.

Hvězdnou kariéru začal v Arsenalu

Pro Anelku to bude již páté anglické angažmá. Svou hvězdnou kariéru začal v Arsenalu, odkud putoval do Realu Madrid. Přes svůj mateřský klub Paris St. Germain se dostal do Liverpoolu, následně Manchesteru City, odkud zamířil do Fenerbahce Istanbul. Bolton ho získal v roce 2006 za sedm miliónů liber. V letošní sezóně držel šance Boltonu na záchranu, když během osmnácti utkání nastřílel deset branek. Celkem během své kariéry v Premier League dal 86 ligových branek. Dalších 11 branek přidal během 42 mezistátních zápasů za Francii.

Chelsea se snažila získat Anelku již delší dobu, ovšem Bolton odmítl svou největší hvězdu prodat za 12 miliónů liber, což byla první nabídka londýnského celku. Na vylepšený návrh již vedení Boltonu kývlo. Anelka se tak v pátek představil na Stamford Bridge, kde se v jedné kabině sejde mimo jiné s českým reprezentačním brankářem Petrem Čechem.

Reklama

Související témata: