Hlavní obsah

Brankář Lehmann do Dortmundu nepřestoupí

Ačkoli tím riskuje svou pozici německé brankářské jedničky, rozhodl se Jens Lehmann zůstat v Arsenalu, i když tam nechytá. Osmatřicetiletý fotbalový gólman v pátek uvedl, že odmítl nabídku na odchod do Borussie Dortmund, s níž už byl údajně na všem domluven.

Článek

"I když by mě hodně lákalo, hrát znovu bundesligu za Dortmund, z osobních důvodů jsem se rozhodl tak neučinit. Mrzí mě to, určitě jsem zklamal všechny představitele Borussie, kteří brali možný přestup velmi profesionálně a dali mi hodně času na rozmyšlenou," vzkázal zkušený brankář, jenž se nechtěl předčasně stěhovat především kvůli svým třem dětem.

Lehmannovo rozhodnutí chápe i reprezentační trenér Joachim Löw, jenž už během podzimu svou jedničku vyzýval, ať raději změní klub. "Samozřejmě že by byl Jensův návrat do bundesligy zajímavý. Ale vím, že si vše důkladně rozmyslel, takže to pro něj bude to nejlepší. Náš přístup k němu se tím nemění," naznačil Löw, že by si jednapadesátinásobný reprezentant mohl svou pozici pro mistrovství Evropy udržet.

Lehmann odešel z Dortmundu do Arsenalu v létě 2003. Podle spekulací britských médií je ještě možné, že byť se rozhodl zůstat v Anglii, přece jen změní klub. Zájem mají údajně Bolton a Manchester City.

Reklama

Související témata: