Hlavní obsah

Anelka by rád v Chelsea zakončil kariéru

LONDÝN/PRAHA

Nový spoluhráč Petra Čecha v londýnské Chelsea Nicolas Anelka je po přestupu z Boltonu nažhaven na boj o základní sestavu. Zároveň doufá, že v týmu zakončí svou kariéru a rozšíří své střelecké statistiky, které v probíhajícím ročníku Premier League čítají 11 branek. „Umím dávat ty nejlepší góly a to samé chci ukázat v Chelsea,“ prohlásil sebevědomě osmadvacetiletý Francouz na stránkách Eurosportu.

Článek

„Chtěl bych fanouškům Chelsea vzkázat, že svůj přestup vidím jako velkou příležitost a čest. Nezklamu je,“ nechala se slyšet na stránkách BBC čerstvá posila londýnského klubu, jemuž patří třetí příčka se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Manchester United i druhý Arsenal.

Francouzský fotbalista nastřílel v probíhajícím ročníku anglické Premier League jedenáct branek a do Chelsea byl prodán i navzdory tomu, že v Boltonu podepsal v srpnu minulého roku čtyřletý kontrakt. „Chelsea je mužstvo, za které jsem chtěl vždy hrát a doufám, že zde zakončím svou kariéru,“ řekl k přestupu osmadvacetiletý Anelka.

Více o sobotních zápasech Premier League ZDE :

Těší se na trenéra Granta

„Skutečně se velmi těším na práci s Avramem (Grant - trenér Chelsea; pozn. redakce). Styl Chelsea je mně šitý přímo na míru,“ neskrýval Francouz své nadšení z přestupu do klubu, kde se setká rovněž se svým krajanem Florentem Maloudou a Claudem Makelelem.

Pro kouče „Blues“ Granta je posila do útoku živou vodou. Didier Drogba se Salomonem Kalouem budou hájit barvy Pobřeží Slonoviny na Africkém poháru, na stejném turnaji startují také Michael Essien a John Obi Mikel. Při zranění Andreje Ševčenka by tak měl Anelka zvýšit konkurenci na postu forvarda. „Není tajemstvím, že jsme hledali útočníka. Anelka je rychlý, dobrý do koncovky a dává spoustu branek,“ řekl na adresu nové akvizice v dresu Chelsea trenér. „Umí ale také rozdat skvělé přihrávky a hrát jakýkoliv systém,“ pokračoval ve chvále Grant.

Ve své premiéře orazítkoval břevno

„Chelsea je výborný klub. Dokázal jsem, že umím dávat ty nejlepší góly a to samé chci ukázat v Chelsea,“ prohlásil sebevědomě Anelka. „Každý vidí, že tým má výborné výsledky a bojuje o všechny trofeje. Kvalita hráčů, které mají v mužstvu je fantastická a velmi se těším na boj o místo v základní sestavě,“ řekl rodák z Versailles, který nastoupil ke své premiéře od 58. minuty v sobotním souboji s Tottenhamem, v němž domácí Chelsea porazila Kohouty 2:0.

Anelka sice v zápase proti dvanáctému týmu Premier League na Stamford Bridge neskóroval, ale v závěru utkání orazítkoval bombou z hranice velkého vápna branku  gólmana Radka Černého.

S dalšími nákupy trenér nepočítá

Na otázku zda počítá ještě s dalším posilováním, trenér Chelsea odpověděl negativně. „Přestože nám chybí dost důležitých hráčů, nechtěli jsme udělat ukvapená rozhodnutí a rozhodli se získat pouze hráče na dlouhodobý kontrakt a nikoli pouze na pár týdnů. V současnosti již neplánujeme nikoho dalšího podepsat,“ svěřil se na stránkách Eurosportu Grant.

Reklama

Související témata: