Hlavní obsah

Mám rád útočný fotbal, prohlásil po vítězném zápase kouč Chelsea

Pikantní souboj dvou českých brankářů nabídl zápas 22. kola anglické Premier League mezi fotbalisty londýnské Chelsea a Tottenhamu. V brance domácích se poprvé od 25. prosince loňského roku objevil Petr Čech, svatyni Kohoutů hájil premiérově v letošní ligové sezóně Radek Černý, který dostal přednost před jedničkou Paulem Robinsonem. Po utkání se mohl radovat prvně jmenovaný, který vychytal nulu a pomohl svému týmu k vítězství 2:0.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Petr Čech se vrátil do sestavy Chelsea po více než čtrnáctidenní pauze způsobené naraženým bokem a podal bezchybný a jistý výkon. Vytáhnout se musel zejména v 29. minutě, kdy pálil nebezpečně z voleje Malbranque, česká reprezentační jednička mu ale radost z trefy výtečným zákrokem překazila. Byla to ale jen ojedinělá šance Tottenhamu. „Úroveň zápasu byla slabá a šancí bylo jen minimum,“ uznal po zápase asistent hostujícího kouče Ramose Guy Poyet.

Svěřenci Avrama Granta zápas od úvodních minut kontrolovali, k čemuž jim výrazně napomohl rychlý gól z 19. minuty. Po odvráceném rohu domácích se balón dostal k obránci Belletimu, který nikterak neváhal a z dobrých pětadvaceti metrů ho poslal do levého rohu Černého svatyně.

Tempo zápasu poté opadlo, šancí se rodilo velmi málo. „Chelsea je týmem, který i když nehraje dobře, vždy si nějak najde cestu ke vstřelení gólu a k získání bodů,“ vyzdvihl produktivní hru Blues Poyet. Na konci prvního poločasu inkasoval Černý podruhé, gól Němce Ballacka ale kvůli ofsajdovému postavení střelce neplatil.

Anelka si odbyl premiéru v dresu Chelsea

V 58. minutě se své premiéry v dresu Chelsea dočkal francouzský útočník Nicolas Anelka, který přitom do svého nového týmu přišel až v pátek, tedy pouhý den před zápasem. „Za normálních okolností by do zápasu nenastoupil, protože s námi netrénoval. Ale máme nedostatek útočníků,“ připomněl manažer Chelsea Avram Grant absenci Drogby, Kaloua a Ševčenka.

Do střelecké listiny se mohl Anelka zapsat hned po chvilce svého pobytu na hřišti. Jeho pokus z hranice vápna ale perfektním zákrokem vyrazil Radek Černý. V 90. minutě, to už za stavu 2:0, již Anelka Černého překonal, střela ale skončila na břevně, od něhož se odrazila zpátky do hřiště. „Po příchodu na hřiště trefil břevno a přinutil hostujícího brankáře k velmi dobrému zákroku. Je natolik inteligentním fotbalistou, že ihned odhadl způsob naší hry a jak do něj zapadnout,“ pochválil Francouzovo vystoupení Grant.

"Mám rád útočný fotbal. Myslím, že nám více zápasů vyhraje útočné pojetí hry," dodal pro deník Sunday Mirror rodák z Izraele.

Tottenham, který se v jarní časti Poháru UEFA postaví proti pražské Slavii, tak prodloužil šňůru neúspěchů na Stamford Bridge, kde dokázal zvítězit naposledy v roce 1990. „Jediná pozitiva sobotního zápasu vidím ve výkonu našich mladých záložníků. Je pro ně zkušeností, když mohou nastoupit proti tak velkým hráčům,“ uzavřel Poyet.

Reklama

Související témata: