Hlavní obsah

Sunderland překvapivě vyhrál nad oslabeným Portsmouthem

LONDÝN

Sestupem ohrožený Sunderland dokázal ve 22. kole anglické fotbalové ligy překvapivě porazit 2:0 Portsmouth, který bojuje o evropské poháry. Pro domácí tým, jehož hlavním hrdinou byl střelec obou branek Kieron Richardson, to byla teprve třetí výhra z posledních 16 ligových zápasů. Ani zisk tří bodů však nepomohl Sunderlandu odpoutat se od sestupových příček.

Článek

Portsmouth patřil k největšímu překvapení sezóny, ovšem v poslední době mu začal docházet dech. Navíc kvůli africkému šampionátu v nedělním utkání postrádal hned čtveřici hráčů základního kádru. Trenér Redknapp nemohl počítat se záložníky Boubou Diopem, Muntarim a Utakou a také útočníkem Kanuem. To výrazně ovlivnilo ofenzivní hru Portsmouthu, především když nejlepší střelec Mwaruwari neměl svůj den.

Naopak Sunderland v útoku zářil především díky Richardsonovi. Bývalý záložník Manchesteru United nejprve využil přihrávky Jonese a křížnou střelou otevřel skóre. To ještě do poločasu zvýšil, když přesprintoval stínujícího obránce a ranou z hranice pokutového území nedal šanci brankáři Jamesovi. Richardson dokonce sahal po hattricku, ovšem další povedenou střelou trefil pouze břevno.

Až branka v poslední minutě přinesla hráčům Blackburnu výhru 2:1 nad Boltonem, který postrádal útočníka Anelku, jenž přestoupil do Chelsea. Zásluhu na vítězné trefě měl střídající útočník Jason Roberts, který v samotném závěru vybojoval na polovině hřiště míč, sám se probil až před pokutové území a tečovanou střelou rozhodl. Blackburn se tak posunul na osmé místo a na čtvrtý Liverpool ztrácí již jen tři body.

Anglie, 22. kolo:
Sunderland - Portsmouth 2:0 (33. a 44. Richardson), Bolton - Blackburn 1:2 (43. Nolan - 53. Samba, 90. Roberts)

Reklama

Související témata: