Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Liverpoolu zvažuje, že zažaluje majitele klubu

LIVERPOOL

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez zvažuje, že zažaluje jednoho z majitelů klubu Toma Hickse. Americký milionář totiž jednal za jeho zády o případném angažmá s německým trenérem Jürgenem Klinsmannem a tím prý porušil zákony, protože se snažil španělskému kouči znepříjemnit práci v klubu a donutit ho tak k odchodu.

Článek

Podle listu Daily Telegraph je celá věc v rukách Benítezových právníků, kteří zkoumají, zda je jednání majitelů klubu napadnutelné.

Hicks, mimo jiné vlastník hokejového Dallasu Stars a baseballového Texas Rangers, však další rozepři mezi majiteli a Benítezem mírní. "Chtěli jsme mít v záloze nového trenéra, kdyby Rafa odešel do Realu Madrid, nebo jiného klubu, o kterém se psalo v novinách," prohlásil Hicks. "Nikdy jsme se s Jürgenem ale nedohodli," dodal.

Benítez s majiteli Hicksem a Georgem Gillettem válčí již delší dobu. Problémy odstartovaly na podzim, kdy se Liverpoolu nedařilo a hrozilo mu vyřazení v základní skupině Ligy mistrů. Kouč pak navíc vedení zkritizoval, že mu nedává dost peněz na přestupy.

Reklama

Související témata: