Hlavní obsah

Capello upozornil Beckhama, že ho nenominuje za zásluhy

ZÁHŘEB

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello se nechal slyšet, že se v případě nominace Davida Beckhama nenechá ovlivnit city. Dvaatřicetiletý záložník si totiž může v přátelském utkání proti Švýcarsku připsat jubilejní stý zápas v národním dresu a zařadil by se tak ke čtveřici anglických legend Billy Wright, Bobby Charlton, Bobby Moore a Peter Shilton.

Článek

Capello oznámí nominaci dva týdny před utkáním, které se hraje 6. února. Obě velké osobnosti světového fotbalu už společně působily v Realu Madrid, odkud Beckham přestoupil v lednu do Los Angeles Galaxy. Nyní se musí Capello rozhodnout, jestli má jeho bývalý svěřenec na to, aby mohl zdatně konkurovat mnohem mladším záložníkům, jakými jsou Shaun Wright-Phillips z Chelsea a David Bentley z Blackburnu.

Pokud se Beckham objeví proti Švýcarsku na hřišti, stane se pátým Angličanem se stovkou reprezentačních startů. Před ním této mety dosáhli Billy Wright, Bobby Charlton, Bobby Moore a Peter Shilton. "Všichni trenéři mají city, ale musí rovněž dělat důležitá rozhodnutí. Beckham stále může týmu hodně přinést, ale jak všichni vědí, každý hráč u mě začíná na stejné startovní pozici," vyjádřil se italský trenér.

Capello je nyní v Záhřebu, kde dojednává termíny fotbalové kvalifikace na světový šampionát v Jižní Africe. Po osmihodinovém jednání byl nakonec spokojen, neboť se mu vyplnilo přání odehrát klíčový souboj s Chorvatskem letos v září. Anglická reprezentace se neprobojovala na evropský šampionát a bude mít tedy v létě volno, zatímco Chorvatsko čekají těžké boje na Euru v Rakousku a Švýcarsku.

Reklama

Související témata: