Hlavní obsah

Terry: Arsenalu předvídám pád v tabulce

PRAHA/LONDÝN

Kapitán londýnské Chelsea John Terry si je vědom toho, že pokud chce jeho tým vyhrát anglickou nejvyšší fotbalovou soutěž, musí dohnat Manchester United. Naopak předpovídá klopýtnutí městského rivala Arsenalu, v jehož záložní řadě hraje také český reprezentant Tomáš Rosický. „Arsenal je pořád nahoře, ale pomalu vidím, jak tabulkou kloužou níž,“ řekl odhodlaně na goal.com Terry.

Článek

Opora zadních řad Chelsea byla ohromena posledním utkáním svého konkurenta z Manchesteru. Rudí ďáblové ve druhém poločase v zápase s Newcastlem vstřelili oslnivých šest branek. Tomu také v dresu hostů přihlížel český obránce David Rozehnal, který na hřiště přišel osm minut před koncem, přesto za jeho působení stihli svěřenci Alexe Fergusona vstřelit ještě tři branky.

„United hraje nejlepší fotbal a stále se mu daří střílet spousty branek. Jde z nich velký strach,“ upřímně přiznává sedmadvacetiletý Terry, který v aktuální sezóně odehrál v dresu Chelsea jedenáct zápasů v lize, v nichž posbíral čtyři žluté karty.

Anglický reprezentant přišel s diskutabilním tvrzením ohledně pozice Arsenalu v ligové tabulce poté, co Kanonýři ztratili body ve 22. kole Premier League na domácí půdě po remíze 1:1 s Birminghamem. Tři body v uplynulém víkendovém kole nezískali ani fotbalisté Liverpoolu, kteří remizovali v Middlesbrough také 1:1.

„Pro Liverpool bude těžké vyhrát ligu z takové pozice, ve které se nyní nachází. Pokud my budeme pokračovat ve vítězných zápasech a zranění hráči se dají do pořádku, máme velkou šanci vyhrát,“ dodal na goal.com Terry.

Reklama

Související témata: