Hlavní obsah

Rosický pomohl gólem k výhře Arsenalu, Matějovskému premiéra nevyšla

PRAHA/LONDÝN

Český záložník Arsenalu Tomáš Rosický vstřelil branku do sítě Fulhamu ve 23. kole anglické Premier League, a pomohl tak svým šestým gólem v letošní sezóně anglické ligy k výhře 3:0. Největší konkurent týmu Kanonýrů v boji o první příčku v tabulce Manchester United uspěl na hřišti Readingu vítězstvím 2:0. V dresu Readingu si odbyl svoji premiéru Marek Matějovský, který nastoupil na posledních 10 minut. Brankáři Petr Čech a Radek Černý ve svých zápasech neinkasovali a slavili vítězství.

Článek

Běžela 19. minuta v utkání ve Fulhamu, když Rosický zatáhnul míč do středu hřiště, odkud přihrál na pravou stranu Clichymu, po jehož centru do pokutového území rozradostnil hostující fanoušky Adebayor. Druhou branku zápasu měl na svědomí znovu tožský útočník, který tentokrát po centru z pravé strany zvýšil na 2:0, a připsal si tak již 15 branku v ligové sezóně.

Fotbalisté Fulhamu nemohli po celou dobu utkání najít recept na překonání Almunii v brance Arsenalu. Když se jim to v 70. minutě povedlo, pomezní rozhodčí odmával Dempseymu ofsajdové postavení a skóre se tak neměnilo. Světlý moment utkání Tomáše Rosického přišel v 81. minutě, brazilský Chorvat Eduardo vnikl po levé straně do pokutového území a poslal pod sebe naslepo míč, kde ho stihl kopačkou ve skluzu Malý Mozart, který tak stanovil konečný výsledek utkání na 3:0. Ještě před tím nastřelil Rosický po spolupráci s Eduardem tyč.

Matějovský v prvním utkání za Reading prohrál

Ve svém prvním zápase v Premier League se na posledních deset minut představil Marek Matějovský v dresu Readingu, ale ani on během svého krátkého pobytu nedokázal odvrátit porážku 0:2 s favorizovaným Manchesterem United.

Zato oba čeští brankáři, Radek Černý mezi tyčemi Tottenhamu a Petr Čech v brance londýnské Chelsea, neinkasovali a slavili výhry. Tým Radka Černého porazil 2:0 zachraňující se Sunderland a dostal se tím na 11. příčku v tabulce. Jelikož oba dva týmy Arsenal a Manchester United bodovaly, vítězství Chelsea v Birminghamu 1:0 na prvních třech místech v tabulce nic nezměnilo.

Fotbalisté Portsmouthu si spravili chuť po posledním nevydařeném zápase se Sunderlandem. Tentokrát vyhráli 3:1 nad Derby County a mohou za to děkovat útočníkovi Mwaruwarimu, který se čistým hattrickem postaral o všechny tři branky domácích.

Výsledky - 23. kolo Premier League:
Birmingham - Chelsea 0:1
Branka: 79. Pizarro
Blackburn - Middlesbrough 1:1
Branky: 75. Derbyshire - 13. Wheater
Fulham - Arsenal 0:3
Branky: 19. a 38. Adebayor, 80. Rosický
Portsmouth - Derby 3:1
Branky: 38., 42. a 55. Mwaruwari - 4. Nyatanga
Reading - Manchester United 0:2
Branky: 78. Rooney, 90.+3 Ronaldo
Tottenham - Sunderland 2:0
Branky: 2. Lennon, 90.+2 Keane
Newcastle - Bolton 0:0

Reklama

Související témata: