Hlavní obsah

Rosický byl po brance do sítě Fulhamu rád, že byl včas na správném místě

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu si ve 23. kole anglické Premier League vítězstvím 3:0 nad Fulhamem připsali již 16 výhru v aktuální sezóně. Svůj podíl na tom má i český záložník Kanonýrů Tomáš Rosický, který třetím gólem v sobotním zápase navýšil svůj letošní brankový účet na šest gólů. "Před vstřelenou brankou jsem měl co dělat, abych tam byl včas, byl jsem totiž na začátku akce poměrně daleko od šestnáctky," řekl na svých webových stránkách k úspěšné trefě zápasu Malý Mozart.

Článek

Minulý týden ještě nenaznačoval, že by český reprezentant mohl do sobotního utkání nastoupit. Nakonec ho ale nemoc nezlomila a Rosický byl tak v honbě za třemi body ve Fulhamu platným hráčem. "Nebylo to příjemné, ale naštěstí chřipka rychle odezněla. Dva dny jsem se potil, ale v neděli jsem už začal s lehkým tréninkem a v průběhu týdne se zátěž zvyšovala. Do dnešního zápasu jsem šel zcela fit," připomněl záložník Arsenalu zdravotní indispozici.

Ještě než mohl vytříbený záložník stanovit skóre na konečných tři nula, dvakrát se před ním radoval po úspěšných zásazích hlavou tožský útočník Emmanuel Adebayor. "Možná to tak nevypadalo, ale zpočátku byl Fulham hodně nepříjemný a kdybychom nedali rychle gól, měli bychom to složitější. Jenže první branka vždy zápas hodně otevře, najednou jsme měli více prostoru," řekl na svých webových stránkách Rosický.

Druhá půle byla v režii Arsenalu

Adebayorovi se podařilo vnést klid na kopačky hráčů Arsenalu poté, co nejprve hlavičkoval do sítě po centru Clichyho z levé strany. Druhá branka byla jako přes kopírák, jen centr na hlavu útočníka Kanonýrů přilétl z pravé strany. „Je pravda, že obě akce si byly výrazně podobné. Eduardo má ve zvyku to podobně zatáhnout a já mám zase za úkol v takové situaci sbíhat z druhé vlny do volného prostoru.

"Trenér v poločase trochu změnil rozestavení, šel jsem proto více doprava. To je ale právě naše výhoda, hodně hráčů dokáže zahrát na vícero postech a zápas jsme pak měli už ve své moci," vysvětlil český reprezentant, který zpravidla hraje na levé straně záložní řady Arsenalu.

Hráče Arsenalu nyní čeká odveta Carling cupu proti Tottenhamu, se kterým Kanonýři v prvním zápase uhráli remízu 1:1. "Zda budu hrát? To skutečně vůbec netuším, nominaci na zápas se dozvíme až v pondělí odpoledne," řekl na závěr Rosický.

Reklama

Související témata: