Hlavní obsah

Liverpool neprodám, hlásí spoluvlastník anglického velkoklubu

Spoluvlastník anglického fotbalového klubu FC Liverpool Tom Hicks odmítá, že by se chystal uskutečnit prodej svého podílu. O aktuálně šestý celek anglické nejvyšší soutěže údajně projevila podle deníku The Sun a agentury BBC zájem společnost Dubai Investment Capital, která nabídla částku kolem 500 miliónů liber. "Nic takového v záměru nemám," nechal se slyšet Hicks.

Článek

Arabská společnost Dubai Investment Capital (DIC) údajně nabídla Hicksovi podle deníku The Sun a agentury BBC za jeho podíl kolem 500 miliónů liber (asi 17,5 miliardy korun). Svých 50 procent, které Hicks v anglickém klubu drží, však prodat nehodlá. "Od DIC ani od nikoho jiného jsem žádnou nabídku neobdržel a ani bych ji nepřijmul," nechal se slyšet na internetových stránkách BBC.

Podle BBC však v neděli zprávy z Liverpoolu svědčí o tom, že byl již klub společnosti DIC prodán. "Chápu, že DIC je připravena tu částku za Liverpool dát, ale ať je za touto klamnou zprávou kdokoliv, faktem zůstává, že já i má rodina zůstaneme spoluvlastníky," uvedl Hicks. "Nemám v úmyslu svůj podíl prodat," dodal rezolutně miliardář z Dallasu.

Liverpool ztrácí na vedoucí dvojici Manchester United, Arsenal třináct bodů, přesto americký obchodník, který klub vlastní spolu s Georgem Gillettem hodlá ve své práci pokračovat. "Máme v úmyslu podporovat manažera, hráče i fanoušky ještě mnoho let," prohlásil.

Spolu s Hicksem se Gillet snaží podle BBC získat 350 miliónů liber na pokrytí půjčky z března roku 2007. Ta byla použita na platby hráčů. Z dalších peněz by oba Američané rádi znovu rozvířili plány na nový stadión v Stanley Parku.

Reklama

Související témata: