Hlavní obsah

Wenger: Rosický mi připomíná Pirese

PRAHA/LONDÝN

Výborný výkon Tomáše Rosického v sobotním duelu Arsenalu na hřišti Fulhamu (3:0) neušel pozornosti kouše Kanonýrů Arséne Wengera. Český reprezentační kapitán měl prsty v prvním gólu, na začátku druhé půle trefil tyč a před koncem zápasu sám vstřelil třetí branku. „Je jako Robert Pires,“ vyzdvihl Wenger sedmadvacetiletého středopolaře.

Článek

Wengera potěšilo, jakým způsobem záložní řada Arsenalu vedla průniky na polovinu Fulhamu, a zejména ocenil roztažení hry do šířky. „Je důležité, že jsme schopni skórovat nejen díky průnikům středem hřiště, ale také po průnicích po křídle, z nichž vycházejí kvalitní křižné centry. Přesně to se nám povedlo na hřišti Fulhamu,“ komentoval 58letý kouč hru svých svěřenců na webu Arsenalu.

Trenér Kanonýrů si zejména pochvaloval, jak ze strany dokáží udeřit Rosický a Alexander Hleb, a v souvislosti s nimi připomněl vyhlášené dvojice Marc Overmars, Ray Parlour a Robert Pires, Fredrik Ljungberg. „Rosický je podobný typ jako Pires. Hleb naláká soupeře na míč a pak nečekaně proklouzne. Vypadá, že hru zpomaluje, ale přitom jí velice zrychluje. Rosický naopak víc splyne s hrou,“ dodal Wenger.

Rosický se vrátil v duelu s Fulhamem na trávník po jednozápasové pauze způsobené virózou. Za svůj povedený výkon si vysloužil v hodnocení anglických novinářů vysokou známku 7, kterou obdržel i gólman Tottenhamu Radek Černý, jenž vychytal nulu v utkání proti Sunderlandu.

Reklama

Související témata: