Hlavní obsah

Tottenham s Černým v základu přešel přes Arsenal do finále Carling Cupu

Fotbalisté Tottenhamu Hotspur postoupili do finále Carling Cupu, když v odvetném semifinálovém utkání porazili Arsenal 5:1. Radek Černý nastoupil od začátku utkání do brány Kohoutů, naopak Tomáš Rosický nefiguroval ani na soupisce náhradníků. Soupeře Tottenhamu do finále určí středeční odvetný zápas mezi Evertonem a Chelsea.

Článek

Úvodní utkání semifinálového boje mezi londýnskými rivaly Tottenhamem a Arsenalem skončilo na Emirates Stadium 1:1. Svěřenci Arséna Wengera proto museli v odvetě na White Hart Lane vstřelit minimálně jednu branku, aby si zachovali šanci na postup do finále. S tímto cílem vyběhla na trávník jedenáctka Kanonýrů, mezi nimiž chyběl český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Ten neseděl ani na lavičce náhradníků. V základní sestavě Spurs naopak nastoupil český gólman Radek Černý.

Domácí zahájili první poločas ve velkém stylu. Jermaine Jenas ve třetí minutě prolétl před šestnáctkou soupeře středem hřiště, napřáhl ke střele a typickým „angličanem“ překonal Fabianského v brance Arsenalu. Kanonýři se po obdržené brance snažili chopit taktovky zápasu, ale fotbalisté Tottenhamu je do vážných příležitostí nepouštěli. Sami naopak hrozili z rychlých protiútoků, hrozil hlavně Dimitar Berbatov.

Druhý gól zařídil Dawson hlavou

Podruhé se fanoušci Kohoutů mohli radovat ve 28. minutě. Nejlepší hráč prvního poločasu Jenas našel povedeným centrem ze standardní situace hlavu Michaela Dawsona, který s pomocí Bendtnera poslal míč do sítě. Dvě minuty nato mohl zvýšit skóre právě Berbatov. Do samostatného nájezdu ho poslal přihrávkou na hranici ofsajdu Jenas. Bulharský ostrostřelec zvolil přímou střelu, která skončila pouze na tyči.

V minutě jednatřicáté se blýskl pohotovým zákrokem Radek Černý, když vytěsnil hlavičku Bacary Sagny nad branku. V nastaveném čase první půle se mohlo skóre měnit znovu a opět na úkor Arsenalu. William Gallas prohrál souboj s Jenasem, který ale tváří v tvář před Fabianskim pálil jen do boční sítě.

Kohoutům vyšel i vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky. Opět tři minuty po úvodním hvizdu rozhodčího poslal Aaron Lennon nádherným pasem do brejku Robbie Keanena, jenž doslova prostřelil míč mezi rukama Fabianského a zvýšil náskok domácích na tříbrankový.

Bendtner nastřelil pouze břevno

Snížit mohl o minutu později Bendtner, kterého našel v gólové šanci Theo Walcott. V náročné pozici střílel ale pouze do břevna. Síť se ale rozvlnila na druhé straně. A znovu z brejku. Keane a Lennon si tentokrát vyměnili pozice a druhý jmenovaný střelou po zemi počtvrté překonal Fabianského.

V posledních patnácti minutách zápasu byli sice fotbalisté Arsenalu aktivnější, podařilo se jim však pouze snížit. Čisté konto Radku Černému pokazil Emmanuel Adebayor. O poslední gól zápasu se postaral Steed Malbranque, který stanovil konečné skóre.

Nic ale nezměnil na tom, že se na úkor Arsenalu probojovali do finále Carling Cupu fotbalisté Tottenhamu. Druhý finalista vzejde ze středečního odvetného semifinálového zápasu mezi Evertonem a Chlesea. Blues vyhráli první zápas na svém stadiónu 2:1.

Výsledek odvetného semifinále:
Tottenham - Arsenal 5:1 (3. Jenas, 27. vlastní Bendtner, 48. Keane, 60. Lennon, 90.+4 Malbranque - 70. Adebayor). První zápas 1:1, postupuje Tottenham.

Reklama

Související témata: