Hlavní obsah

Ve finále Carling Cupu se utkají čeští brankáři Čech a Černý

Fotbalisté Chelsea po výhře 1:0 v odvetném utkání semifinále anglického Ligového poháru postoupili do finále. O jedinou branku zápasu se postaral Joe Cole, který využil milimetrovou přihrávku Maloudy. Blues pomohl několika ostrými zákroky český gólman Petr Čech. Ten se ve finále potká se svým brankářským kolegou Radkem Černým z Tottenhamu, který svému týmu pomohl k postupu v úterý.

Článek

S výhrou 2:1 z prvního měření sil v zádech a Petrem Čechem v základní sestavě vyběhli fotbalisté Chelsea k odvetnému utkání semifinálového zápasu Carling Cupu proti Evertonu. První zápas rozhodl nešťastným vlastním gólem Joleon Lescott, který si v nastaveném čase srazil míč do vlastní sítě.

Diváci v Goodison Parku viděli od začátku utkání svižný fotbal. Už ve třetí minutě vyslal nebezpečnou ránu z hranice šestnáctky nejlepší hráč úvodního semifinálového duelu Shaun Wright-Phillips. Tim Howard v brance Evertonu ale zasahovat nemusel, střelu hlavou odvrátil Phil Jagielka. O pět minut později nebezpečně, ale těsně mimo, pálil Juliano Belletti.

V desáté minutě se blýskl reflexivním zákrokem Petr Čech. Uprostřed pokutového území londýnského týmu se objevil osamocený Joleon Lescott a hlavou vyzkoušel pozornost čerstvého otce v bráně Chelsea.

Alex zblokoval Johnsonovu střelu

Po atraktivních prvních patnácti minutách tempo hry upadlo. Vzruch na stadión přinesl až ve 39. minutě Andrew Johnson, který se prodral do šestnáctky soupeře. Jeho tvrdou střelu ale dokázal do boční sítě zblokovat Alex.

Druhou půli začaly oba celky stejně aktivně jako tu první. Do největší šance utkání se dostali hosté. Joe Cole skvěle obehrál dva hráče liverpoolského celku a přihrál nedávné posile Chelsea Nicolasi Anelkovi. Jeho ránu jemně tečoval Jagielka a střela Francouze tak skončila pouze na břevně Howardovy branky.

Těsně před uplynutím hodiny zápasu uzamkli svěřenci Davida Moyese obhájce titulu před jejich šestnáctku. Po přihrávce přímo z rohového kopu nejdříve pálil Phillip Neville, Čech ale jeho tvrdou střelu vyrazil. O minutu později zahrál Everton signál ze standardní situace. Osamocenému Osmanovi sice střela z hranice velkého vápna nesedla, ale její směr změnil patičkou Jagielka. Petr Čech však dalším reflexivním zákrokem podržel svůj tým.

Gólem rozhodl Cole

V minutě devětašedesáté padl jediný gól zápasu. Florent Malouda poslal parádní pas na Joe Colea, který po dvou dotycích s míčem poslal nechytatelnou střelou Blues do vedení. Hned dvě minuty nato mohl vyrovnat Johnson. Jeho projektil však znovu vytěsnil skvěle chytající Čech.

Fotbalisté Chelsea po vítězství 1:0 na hřišti Evertonu postoupili do finále Carling Cupu, v němž se utkají s Tottenhamem Hotspur, který v úterý deklasoval Arsenal 5:1.

Odveta semifinále Carling Cupu:
Everton - Chelsea 0:1 (69. J. Cole). První zápas 1:2, postoupila Chelsea.

Reklama

Související témata: