Hlavní obsah

Petr Čech vychytal nulu pro svou manželku a dceru

Mimořádný den zažil ve středu brankář české fotbalové reprezentace a londýnské Chelsea Petr Čech. Jen pár hodin poté, co jeho manželka Martina porodila jejich prvního potomka, mohl se svým týmem oslavovat triumfální postup do finále Carling Cupu. V odvetném zápase proti Evertonu navíc vychytal čisté konto a to i přesto, že noc před zápasem téměř nespal.

Článek

"Celý zápas jsem si vychutnal, skoro jsem se nezastavil. Soupeř měl hodně šancí a poslal na mě spoustu střel," řekl Petr Čech po zápase pro Sky Sports News. "Chtěl jsem vychytat čisté konto pro svou ženu a dcerku. Byl to fantastický den, na který jen tak nezapomenu, jsem skutečně velmi šťastný," připomněl narození dcery a neváhal věnovat vítězství manželce a malé Adélce.

Manželé Čechovi se dočkali svého prvního potomka a slavný brankář si celou událost mimořádně vychutnával. "Jsem na svoji ženu velmi hrdý, je to pro mne skutečně mimořádná událost. Celou noc jsem byl na telefonu," dodal pětadvacetiletý reprezentant, který musel okamžiky porodu své ženy trávit v londýnském hotelu společně s týmem. Manželka zatím rodila doma v Praze.

Pochvala od trenéra

Před důležitým zápasem s Evertonem vzrušením z narození Adélky téměř nespal. "Poslední noc jsem naspal asi jen tři hodiny. Na začátku utkání jsem byl proto trochu vyčerpaný," přiznal. Přesto podal bezchybný výkon a Chelsea se jeho zásluhou postaví 24. února ve finále proti Tottenhamu.

Trenér Chelsea Avram Grant také po výhře 1:0 pěl na českého brankáře jen slova chvály. "Neudělal jedinou chybu, patří skutečně mezi nejlepší na světě. Celou noc byl vzhůru a telefonoval se svou rodinou v Praze. Byl neskutečně nadšený ze svého dítěte a manželky. A po všem tom emočním vypětí byl ještě schopen nastoupit k tak důležitému zápasu," vykládal.

Reklama

Související témata: