Hlavní obsah

Čech: Z Chelsea jde teď strach

PRAHA/LONDÝN

Brankářská jednička londýnské Chelsea a čerstvý otec Petr Čech prohlašuje, že jeho tým má šanci vyhrát všechny čtyři soutěže, v nichž v této sezóně stále bojuje. Toto sebevědomé vyjádření přichází dva dny poté, co londýnský klub postoupil do finále Carling cupu přes liverpoolský Everton. „Z Chelsea jde teď strach,“ přiznal na stránkách The Sun český reprezentační gólman.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Nejen prozatímní úspěch v Carling cupu, ale také třetí příčka v tabulce nejvyšší anglické fotbalové ligy, postup ze 3. kola FA Cupu a první místo v základní skupině Ligy mistrů, to jsou rozehrané soutěže, v nichž by si Petr Čech přál stanout na místě nejvyšším.

„Je možné vyhrát všechny čtyři soutěže. Nemáme teď hráče, kteří se účastní Poháru Afrických národů, důležití hráči jsou zranění a do hry nastupují fotbalisté z celé soupisky,“ prozradila brankářská jednička české reprezentace aktuální situaci v londýnském klubu.

„Je skvělé vědět, že všichni tady jsou kvalitní, a že můžeme pokračovat v předchozích výkonech a vyhrávat. Představte si den, když se všichni vrátí,“ míní Čech, který má na mysli například Drogbu, Kaloua, Essiena nebo Mikela, kteří reprezentují své země na právě probíhajícím mistrovství Afriky.

Chelsea nyní v anglické lize ztrácí na vedoucí dvojici Manchester a Arsenal čtyři body, když v posledním kole vyhrála na hřišti zachraňujícího se Birminghamu 1:0. „Znovu budeme silnější, budeme moci rotovat hráče a nechat je odpočívat. Už se nemůžeme dočkat další části sezóny,“ těší se český gólman.

Petr Čech má navíc další a mnohem významnější důvod k radosti. Jeho manželka Martina přivedla ve středu v pražské porodnici U Apolináře na svět dceru Adélku.

Reklama

Související témata: