Hlavní obsah

Američtí vlastníci Liverpoolu získali 350 miliónu liber

Američtí vlastníci fotbalového Liverpoolu Tom Hicks a George Gillett dokončili uzavření nové půjčky na 350 miliónů liber (asi 12,17 miliardy korun) k zabezpečení jejich budoucnosti na Anfield Road. Předpokládá se, že tato částka by měla Hicksovi a Gillettovi pomoci splácet peníze, které si půjčili na převzetí Liverpoolu v březnu 2007.

Článek

To také znamená, že klub může konečně začít s plánovanou a dlouho očekávanou výstavbou nového stadiónu ve Stanley Parku. Podle bbc.com bude 60 miliónů liber (asi 2,25 miliardy korun) z nové půjčky použito jako počáteční investice do nového stánku.

Dohoda, jejíž oznámení je naplánované na pátek, potvrzuje rozhodnutí amerického dua zůstat v Liverpoolu navzdory zájmu Dubai Internationl Capital (DIC), oddělení dubajské společnosti zabývající se investicemi.

Fanoušci nemají americké vlastníky příliš v lásce

Někteří fanoušci Liverpoolu chtějí, aby DIC učinila nabídku na koupi anglického klubu poté, co je Hicks a Gillett rozhněvali vyjádřením, že Rafaela Beníteze by na lavičce mohl nahradit Němec Jürgen Klinsmann.

Příznivci klubu nemají americké vlastníky příliš v lásce. V anketě, která se objevila na fanouškovském webu Liverpoolu, si v otázce "kdo má více na srdci blaho klubu" mohli vybrat ze dvou možností. První byl manažer Benítez, druhou možností pak americké duo. Výsledek byl jednoznačný, celých 99 % příznivců hlasovalo pro španělského kouče.

Liverpoolští fanoušci by podle Hickse měli mít do budoucnosti vysoké očekávání - nový stadión a na mnoho let vítězný klub.

Reklama

Související témata: