Hlavní obsah

Manchester narazí už v dalším kole FA Cupu na Arsenal

LONDÝN

Už v pátém kole anglického FA Cupu se uskuteční souboj největších favoritů na zisk této prestižní fotbalové trofeje. Pondělní los dal dohromady současného lídra Premier League Manchester United s druhým celkem ligové tabulky Arsenalem Londýn. Za ten hraje i záložník Tomáš Rosický, který je momentálně zraněný. Zápas s Machesterem se však uskuteční až za tři týdny, do té doby už by měl být v pořádku.

Článek

Manchester United vyhrál FA Cup jedenáctkrát, což je v Anglii rekord, Arsenal má o jednu trofej méně. O víkendu 16. a 17. února však jeden z těchto velikánů bude muset po zápase na Old Trafford ze hry. Naposledy se oba celky potkaly ve finále soutěže před třemi lety, tehdy vyhrál Arsenal až po penaltovém rozstřelu.

To poslední vítěz FA Cupu, londýnská Chelsea, bude mít v pátém kole podstatně přijatelnějšího soupeře. Na stadión Stamford Bridge přijede Huddersfield, až sedmnáctý celek druhé anglické ligy. Branku Chelsea hájí český reprezentační gólman Petr Čech.

Finále FA Cupu zažil i trenér Bryan Robson, jenž tam v roce 1997 dovedl tým Middlesbrough. Tentokrát už však stojí na lavičce Sheffieldu United a v pátém koel narazí právě na svůj bývalý klub. Po vyřazení Manchesteru City by Sheffield rád získal skalp i dalšího týmu z Premier League. "Je to velmi zajímavý los. V Middlesbrough mám pořád spoustu přátel, bude příjemné je zase vidět," řekl pro BBC Robson.

Druholigový West Bromwich, kam v sobotu přišel na hostování český brankář Michal Daněk, nastoupí na hřišti rovněž druholigového Coventry. Vedoucí tým druhé nejvyšší anglické soutěže by měl být proti devatenáctému celku tabulky jasným favoritem, zvláště pokud bude stále ve střelecké formě Roman Bednář.

FA CUP - los 5. kola:
Bristol Rovers - Southampton
Cardiff City - Wolwerhampton
Sheffield United - Middlesbrough
Liverpool - Barnsley
Manchester United - Arsenal
Preston - Portsmouth
Coventry City - West Bromwich
Chelsea - Huddersfield Town
Zápasy se hrají 16. a 17. února

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články