Hlavní obsah

Baroš: Jsem šťastný, že jsem zpátky

Český fotbalový útočník Milan Baroš je rád, že přichází znovu do Anglie. V Lyonu, odkud do Portsmouthu přichází na půlroční hostování, se nedokázal trvale prosadit do základní sestavy. Nyní už vyhlíží, jak týmu pomoci v tabulce Premier League ještě výš. „Myslím si, že to je nejlepší liga na světě,“ potěšil reprezentant Baroš fanoušky ostrovního fotbalu v rozhovoru pro BBC.

Článek

Baroš v Anglii již působil od sezóny 2002, když nejprve strávil tři sezóny v Liverpoolu, odkud později odešel do Aston Villy. V městě Beatles zažil vigantický rodák nejlepší okamžiky své fotbalové kariéry, když se svým spoluhráčem Vladimírem Šmicrem slavil vítězství Ligy mistrů v roce 2005.

„Je mi šestadvacet, stále se mám co učit. Velkou výhodou pro mě může být, že jsem zde strávil pět let. Není moc věcí, které by mě zde mohly překvapit, a tak se už moc těším na zápasy,“ řekl pro BBC Baroš.

Naposledy se reprezentační útočník bil v dresu francouzského Lyonu, ale tam se mu nepodařilo významněji dostat do základní sestavy. Od sezóny 2007 za francouzský tým odehrál 19 utkání, v nichž vstřelil šest gólů. „V Lyonu to bylo hodně těžké, protože Karim Benzema má velmi dobrou formu a jelikož Lyon hraje jen na jednoho útočníka, museli jsme nalézt nějaké řešení. Proto jsem tady v Portsmouthu, který jednal rychle a korektně,“ vysvětil bývalý forvard Baníku Ostrava.

Možná už proti Manchesteru United

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí, mluvil jsem s Patrikem Bergerem. Ten mi řekl, jak to tady vypadá a jak se tu žije,“ přiznal Baroš. „Hra v Anglii je rychlejší, rozhodčí více pouštějí hru, dochází k více soubojům. Myslím si, že padá i více branek,“ dodal ke stylu hry.

Baroš by se v novém dresu mohl představit už v následujícím 24. kole Premier League, ve kterém jeho Portsmouth zavítá na horkou půdu favorizovaného Manchesteru United. „V tomto utkání můžeme jen překvapit a já doufám, že se nám to podaří. Je to velké mužstvo, které nás přivítá na svém úžasném stadiónu, budeme si to chtít užít,“ řekla na závěr nová posila Pompey.

Reklama

Související témata: