Hlavní obsah

Fabregas: Osud je v našich rukou

PRAHA/LONDÝN

Záložník Arsenalu Francesc Fabregas tvrdí, že se jeho tým nemůže ohlížet na výsledky druhých a jen pokud Kanonýři budou hledět na své výkony, potom mohou usilovat o prvenství v Premier League. „Jediné o co nám jde, je pokračovat ve vítězné šňůře,“ řekl španělský záložník na stránkách ESPN.

Článek

Arsenal, který se s Manchesterem United dělí o první příčku anglické nejvyšší fotbalové soutěže, minulý týden nezvládl souboj s městským rivalem Tottenhamem v Carling cupu a ze soutěže vypadl. Mnohem lépe si ovšem stojí v FA cupu, kde po vítězství nad Newcastlem postoupil ze čtvrtého kola.

Nebývale se Kanonýrům stále daří v Premier League, kde tým kolem Tomáš Rosického nenašel přemožitele již v sedmi posledních utkáních. Před třetí Chelsea mají Gunners náskok tři body, přičemž čtvrtý Everton na ně ztrácí již těžko dosažitelných bodů dvanáct.

„Uvidíme, co se bude dít. Nemůžeme se ohlížet na ostatní, musíme se dívat sami na sebe. Pokud vyhrajeme každý zápas, budeme mistři,“ tvrdí nebojácně Fabregas.

Dvacetiletý španělský tvůrce hry, který v letošní sezóně vstřelil za Arsenal v 25 zápasech jedenáct gólů také vyjádřil soucit se svým zraněným spoluhráčem Robinem Van Persiem. Ten se po sériích zranění uzdravuje z problémů se stehenním svalem a v tomto týdnu by se už opět měl připojit k týmu.

„Je nám všem Robina líto. Doufáme, že budeme zase brzy pohromadě, abychom pokračovali jako tým. Není hezké vidět zraněného hráče, který si zaslouží být na tom stejně jako my,“ dodal na závěr Fabregas.

Reklama

Související témata: