Hlavní obsah

Když Ronaldo nastřílí za United 30 ligových gólů, dostane přidáno

MANCHESTER

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson dělá všechno pro to, aby Cristiano Ronaldo dával co nejvíc gólů. Pokud se portugalskému fotbalistovi podaří nastřílet v letošním ročníku Premier League minimálně 30 branek, udělá z něj kouč nejlépe placeného hráče klubu. V současnosti si v United podle listu Daily Mail vydělá nejvíc obránce Rio Ferdinand s týdenním platem 120 000 liber (asi 4,2 miliónu korun).

Článek

"Už má na kontě sedmnáct gólů, takže šance, že jich dá třicet, tady je. A když se mu to podaří, zvednu mu plat," řekl Ferguson. United zbývá do konce ligy odehrát 15 zápasů a Ronaldo je se 17 brankami nejlepším střelcem soutěže. "Nejsem si ale úplně jist, jestli na něj není 30 gólů moc," dodal kouč.

Pokud by portugalský útočník dal 30 gólů, stal by se prvním hráčem United za čtyřicet let, který by této hranice dosáhl. Naposledy se to povedlo v sezóně 1963/64 Denisu Lawovi.

Pro Fergusona to není první výzva, kterou se snaží Ronalda motivovat k mimořádným střeleckým výkonům. Předloni se s portugalským fotbalistou vsadil o 400 liber, že nedá v Premier League 15 branek. Letos je hranicí 20 gólů a poražený si prý musí oholit hlavu.

Reklama

Související témata: