Hlavní obsah

Tottenham získal skotského obránce Huttona

Skotský fotbalový reprezentant Alan Hutton ve středu podepsal čtyřletou smlouvu s týmem anglické Premier League Tottenham Hotspur. Za třiadvacetiletého obránce, jenž hájil od roku 2002 barvy Glasgow Rangers, vyplatil jeho nový zaměstnavatel podle odhadů britských médií devět miliónů liber.

Článek

Jednání o přestupu se vlekla několik týdnů, neboť Hutton dvakrát odmítl nabídku Tottenhamu, přestože se oba zainteresované kluby na podmínkách dohodly. "Vzal si delší čas na rozmyšlenou a nyní usoudil, že je ten pravý čas odejít. Přejeme mu hodně úspěchů," komentoval jeden z nejdražších transferů skotského fotbalu kouč Rangers Walter Smith.

Londýnský klub, jehož branku hájí český gólman Radek Černý, získal v lednovém přestupním termínu již druhou kvalitní posilu do defenzivy. Minulý týden si nový kouč Juande Ramos přivedl Jonathana Woodgatea z Middlesbrough. S Tottenhamem se utká pražská Slavia v únoru ve 3. kole Poháru UEFA.

Hutton je velkým příslibem pro skotský fotbal. V národním dresu debutoval v květnu loňského roku proti Rakousku, zatím má na svém kontě šest startů.

Reklama

Související témata: