Hlavní obsah

Při debutu za Portsmouth musel Baroš strávit porážku od Manchesteru

Jirka G. NovákSport.cz

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš už má za sebou soutěžní křest v dresu Portsmouthu. Dostal šanci ve středečním duelu Premier League na hřišti Manchesteru United, který zápas vyhrál zásluhou dvou tref Cristiana Ronalda 2:0. Šestadvacetiletý Baroš strávil na hřišti 78 minut, do Portsmouthu přestoupil z francouzského Lyonu teprve v neděli večer.

Článek

V pondělí Baroš absolvoval s novým týmem první trénink a ve středu už jej trenér Harry Redknapp nasadil do zápasu na Old Trafford. V útoku nastoupil společně s Benjanim Mwaruwarim, další útočník David Nugent je zraněný. Úvod zápasu byl však zcela v režii domácího týmu a to konkrétně záložníka Cristiana Ronalda, jenž góly v desáté a dvanácté minutě zařídil United luxusní vedení.

Baroš od začátku hýřil aktivitou a nabízel se novým spoluhráčům. V patnácté minutě se poprve dostal ke střele a jeho ránu z osmnácti metrů tečoval obránce Manchesteru Ferdinand na rohový kop. O chvíli později se českého útočníka pokusil vysunout vpřed Kranjčar, ale přihrávka byla příliš prudká. Chorvatský záložník si s Barošem nerozuměl ani vzápětí, když poslal míč úplně jiným směrem.

Penaltu si nevymodlil

Pět minut před koncem prvního poločasu fauloval Baroše před pokutovým územím při zpracovávání míče Vidič, ale Diarra z trestného kopu trefil jen dobře postavenou zeď domácích hráčů. Do druhé části zápasu poslal Redknapp čerstvé hráče Hreidarssona a Mvuembu a hosté trochu ožili. V 50. minutě se na pravé straně uvolnil Benjani, jenže jeho finální přihrávku na Baroše před branku mu překazil včasným obranným zákrokem Vidič.

V 67. minutě se Baroš ocitl v pokutovém území Manchesteru mezi dvěma obránci a po kontaktu jednoho z nich se ochotně složil k zemi. Rozhodčí zápasu Martin Atkinson však ke spokojenosti více než 75 tisíc diváků na Old Trafford rozhodně nemínil pískat pokutový kop. Se zkušenými obránci Ferdinandem a Vidičem to měl Baroš těžké, na zemi skončil i po jednom ze soubojů v 76. minutě.

Manchester navíc předváděl parádní útočné výpady i po vystřídání Rooneyho a Ronalda, Portsmouth se k útočným akcím dostával jen velmi sporadicky. Barošovo účinkování v zápase skončilo v 78. minutě, kdy jej vystřídal Richard Hughes.

Reklama

Související témata: