Hlavní obsah

Ferguson velebí Ronaldův trestný kop, lepší prý v lize neviděl

MANCHESTER

Milan Baroš byl ve středu při svém prvním utkání za Portsmouth na hřišti Manchesteru United přítomen momentu, jenž bude zřejmě patřit k nejpamátnějším z celé sezóny. Druhý gól Cristiana Ronalda považuje jeho kouč Alex Ferguson za nejlepší trestný kop, který kdy v Premier League viděl, sám portugalský záložník hovoří o nejkrásnější trefě dosavadní kariéry.

Článek

Okamžik fotbalové krásy a geniality nastal ve 13. minutě středečního ligového zápasu. V té době už favorizovaní United vedli právě díky gólu Ronalda, jenž se namlsaný první trefou ze hry postavil po necelé čtvrthodině utkání i k trestnému kopu zhruba 25 metrů od branky Portsmouthu. Dráha jemně podkopnutého míče zdánlivě bez falše z kopačky dvaadvacetiletého Portugalce se v průběhu letu ve vzduchu "zlomila" a míč zapadl přesně do levého horního roku branky bezmocného Davida Jamese.

"Byl to asi můj nejlepší gól v životě. Pracuju na tom na tréninku a jsem strašně rád, že se mi z toho podařilo skórovat. Střely touhle technikou jsou moje silná stránka," uvedl Ronaldo po zápase, který skončil 2:0.

Spektakulární trefa talentovaného Portugalce nenadchla jen fanoušky, ale i slavného kouče Fergusona. Legendární Skot dokonce uvedl, že lépe provedený přímý kop v Premier League neviděl - a to trénoval například i vyhlášeného mistra standardních situací Davida Beckhama.

"Jasně, Ryan Giggs, David Beckham nebo Eric Cantona, ti všichni rozehrávali skvělé trestné kopy. David byl hodně dobrý, ale Cristiano je prostě fenomenální. Tenhle 'přímák' nemohl žádný gólman na světě chytit, nic lepšího jsem ještě v Premier League neviděl," vysekl svému svěřenci poklonu Ferguson.

Vedle chvály nicméně bude muset slavný trenér v případě Ronalda možná sáhnout i pořádně hluboko do klubové pokladny. Portugalský kanonýr má totiž po středě na kontě už 19 ligových gólů a od Fergusona má slíbeno, že se v případě dosažení hranice 30 branek stane nejlépe placeným hráčem klubu.

Ve všech soutěžích už Ronaldo v této sezóně nastřílel 27 gólů a pět tref mu chybí k vyrovnání klubového rekordu pro křídelního hráče, který drží legendární George Best.

Reklama

Související témata: