Hlavní obsah

Fábregasovi se nelíbí, že Beckham není v nominaci Anglie

LONDÝN

Hvězda londýnského Arsenalu Francesc Fábregas zkritizovala trenéra anglické fotbalové reprezentace Fabia Capella za to, že nenominoval Davida Beckhama k přípravnému utkání se Švýcarskem. Záložník Los Angeles Galaxy tak prozatím přišel o jubilejní stý zápas v národním týmu.

Článek

"Je to opravdu ostuda," řekl Fabregas internetovému serveru Sky Sports. "David se s námi připravoval celý měsíc a trénoval velmi tvrdě. Myslím, že k někomu, kdo si může připsat stý zápas v reprezentačním týmu, by se mělo chovat s větší úctou a dát mu možnost zapsat se do historie. Moc lidí něco takového nedokáže," uvedl dvacetiletý Fábregas.

Capello vynechal Beckhama z nominace kvůli obavám z nedostačující fyzičky. Dvaatřicetiletý hráč nehrál soutěžní zápas od listopadové prohry 2:3 s Chorvatskem a pouze trénoval s Arsenalem. Italský trenér však nevyloučil, že Beckhama povolá, až opět získá zápasovou praxi.

Kdyby někdejší hvězda Manchesteru United dosáhla na 100. start v reprezentaci, připojila by se k anglickým fotbalovým legendám. Stovku zápasů v národním týmu mají na kontě jen Bobby Moore, Bobby Charlton, Billy Wright a brankář Peter Shilton.

Reklama

Související témata: