Hlavní obsah

Zranění, prohra a pak i odmítnutí od Van Dijka. Souček se jen smutně zašklebil

Liverpool/Praha

Ne úplně v nejlepším bude Tomáš Souček vzpomínat na svůj třetí zápas za West Ham United v Premier League. Kladiváři na hřišti suverénního lídra anglické fotbalové ligy Liverpoolu neudrželi vedení 2:1 a prohráli, český reprezentační záložník navíc utkání kvůli zranění nedohrál. Ex-slávistická opora dostala na frak i pár vteřin po závěrečném hvizdu. Co se českému reprezentantovi stalo?

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček z West Hamu v hlavičkovém souboji s kapitánem Liverpoolu Virgilem van Dijkem.

Článek

Souček si v prvním poločase duelu na Anfieldu poranil sval, po přestávce se ještě vrátil do hry, stačilo ale pár desítek sekund z druhého dějství, aby zjistil, že pokračovat ve hře nemůže.

Zbytek duelu sledoval jen zachumlaný v bundě u střídačky. Viděl tak nejprve gól svého náhradníka Pabla Fornalse, který poslal West Ham do vedení a následnou otočku Reds po gólech Salaha a Maného.

Po konci utkání si Souček v útrobách stadionu vyhlédl kapitána Liverpoolu Virgila van Dijka, jednoho z nejlepších obránců současného fotbalu, s nímž si chtěl vyměnit dres (na videu od 12:10). „Virgil", křiknul na nizozemského stopera, který však českého záložníka odmítnul s tím, že už je domluvený s Fornalsem.

Souček, který ve čtvrtek slaví pětadvacáté narozeniny, se jen smutně zašklebil a na cennou památku z premiéry na Anfieldu musel zapomenout.

Reklama

Související témata: