Hlavní obsah

Předposlední Fulham porazil šestou Aston Villu

PRAHA

V nedělním zápase 25. kola anglické Premier League remizovali hráči Newcastlu na vlastním hřišti s Middlesbrough 1:1. O vedení domácích se postaral v 60. minutě reprezentant Albionu Michael Owen, za hosty vyrovnával v 87. úspěšnou hlavičkou minutě Huth. Ve druhém utkání porazil Fulham hosty z Aston Villy 2:1 díky úspěšné exekuci přímého kopu z kopačky Bullarda těsně před koncem.

Článek

Newcastle, který v týdnu pustil českého reprezentačního stopera Davida Rozehnala na hostování do italského Lazia, tak zůstává na 12. příčce ligové tabulky. Middlesbrough díky zisku bodu v závěru zápasu poskočilo za svého nedělního soupeře na místo 13.

Nový muž na lavičce Newcastlu Kevin Keegan, kterého klub angažoval v lednu, tak stále čeká na své premiérové vítězství. Jeho svěřenci nedokázali získat plný počet bodů již poosmé v řadě. Přestože v neděli domácí třikrát rozvlnili síť za hostujícím brankářem, uznán byl pouze gól Owena v 60. minutě.

V posledním zápase 25. kola zvítězil londýnský Fulham před vlastním publikem nad ambiciózní Aston Villou. Svěřenci trenéra Martina O´Neilla sice vedli poté, co po standardní situaci poslal míč za záda svého gólmana domácí Hughes, ale jeho spoluhráči dokázali tuto chybu napravit.

O čtyři minuty později se přesnou hlavičkou prezentoval Davies a o třech bodech pro Fulham rozhodl Bullard. Ten se v 86. minutě postavil pár metrů za vápnem k přímému kopu a falšovanou střelou pod břevno překonal hostujícího brankáře. Fulhamu přesto stále patří až 19. místo, jeho nedělní soupeř Aston Villa je šestá.

Premier League - 25. kolo:
Newcastle - Middlesbrough 1:1 (60. Owen - 87. Huth), Fulham - Aston Villa 2:1 (73. Davies, 86. Bullard - 69. vlastní Hughes).

Reklama

Související témata: