Hlavní obsah

Černý: Proti Manchesteru jsem mohl prožít jedno z nejlepších utkání

PRAHA/LONDÝN

V sobotním utkání anglické Premier League mohl český brankář Radek Černý prožít jedno ze svých nejlepších utkání. Jeho Tottenham hostil v rámci 25. kola favorizovaný Manchester United a ještě v devadesáté minutě drželi Kohouti cenné vedení 1:0. Carlos Tevez z Manchesteru byl ovšem proti a byl to právě on, kdo ve čtvrté minutě nastavení rozesmutnil diváky na White Hart Lane. „Vítězství bylo tak blízko,“ litoval na webových stránkách klubu Černý.

Článek

Domácí Tottenham poslal do vedení ve 21. minutě zápasu nezastavitelný bulharský střelec Dimitar Berbatov, který si tak ve svém 24. zápase v letošní sezóně nejvyšší anglické fotbalové ligy připsal devátý gól. Radek Černý se v Premier League postavil do branky domácích již pošesté.

„V prvním poločase jsme hráli dobře, naše hra byla organizovaná a navíc jsme vsítili gól. Ve druhé půli se United snažil být aktivnější, ale nevytvořil si příliš šancí. Až do poslední minuty. Všichni jsme byli po utkání tak zklamaní, protože jsme věděli, že do konce zápasu zbývají už jen sekundy. A jim se nakonec podaří skórovat. To je fotbal, pořád tomu ale nemůžu uvěřit,“ nechápala aktuální jednička v brance Tottenhamu Hotspur.

Manchester United ztrátou dvou bodů za remízu 1:1 ztratil kontakt s vedoucí příčkou tabulky. Ďáblové se v čele dlouho drželi se svým rivalem Arsenalem, který svému konkurentovi po vítězství na hřišti Manchesteru City odskočil na rozdíl dvou bodů.

Proti Derby to nebude jednoduché

„Uvědomuji si, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů na světě a před utkáním bych remízu považoval za dobrý výsledek. Ale vítězství bylo na dosah,“ opět politoval ztrátu cenného vítězství exslávista Černý.

"Kdyby se nám podařilo vyhrát, byl by to jeden z mých nejlepších zápasů, ale jediné, co se mi honí hlavou, je ta obdržená branka,“ pokračoval český brankář.

Aktuálně jedenáctý tým nejvyšší anglické soutěže zavítá v sobotou na půdu Derby County, poslední mužstvo Premier League, kde budou mít svěřenci Juande Ramose jednoznačný úkol, vyhrát. „Možná si lidé myslí, že zápas s Derby bude jednoduchý, ale budeme proti nim muset hrát úplně jinak, než jsme hráli proti United," zakončil Černý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články