Hlavní obsah

Beckham chápe, že se nedostal do anglické nominace

LONDÝN

Anglický fotbalista David Beckham je smířený s tím, že se nedostal do reprezentačního výběru pro středeční přátelské utkání proti Švýcarsku. Přiznává, že by bylo nefér vůči ostatním spoluhráčům, kdyby se v nominaci trenéra Fabia Capella objevil.

Článek

Dvaatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy nehrál po skončení zámořské ligy MLS soutěžní zápas od listopadové prohry 2:3 s Chorvatskem a pouze trénoval s Arsenalem. "Bylo by to zřejmě nefér. Částečně jsem to i očekával, protože Capella znám. Když si myslí, že nejste naprosto v pořádku, tak nejste v týmu. Tohle zcela respektuji," uvedl Beckham, který v minulosti pod Capellovým vedením vypadl ze sestavy Realu Madrid. "Řada hráčů v Premier League odehrála za dva měsíce 15 zápasů a já ani jeden."

Italský trenér nevyloučil, že Beckhama povolá, až opět získá zápasovou praxi. Anglický idol si tak musí počkat na jubilejní 100. zápas v národním dresu.

Beckham chce s LA Galaxy letos něco vyhrát

O to víc se těší na březnové zahájení zámořské soutěže. "Chtěl bych s týmem něco vyhrát. Nemůžeme jen dohánět soupeře jako loni, musíme vyhrávat od začátku," uvedl Beckham před svou první kompletní sezónou v MLS, kam přišel loni v létě z Realu.

Loni se jeho tým neprobojoval ani do play-off, opěvovaná hvězda navíc kvůli zranění nastoupila pouze v osmi soutěžních zápasech. Mužstvo Galaxy letos povede jako trenér slavný nizozemský internacionál Ruud Gullit.

Reklama

Související témata: