Hlavní obsah

Trenér Capello nastolil fotbalistům Anglie tvrdý režim

LONDÝN

Anglickým fotbalistům začaly krušné časy. Nový trenér Fabio Capello, kterého ve středu čeká první zápas u národního týmu, jim totiž na prvním předzápasovém soustředění představil pravidla, která musí hráči na reprezentačních srazech dodržovat. Mezi největší změny patří například zákaz pití kávy a vycházení z hotelu či povinnost stravování v obleku s kravatou.

Článek

Podle listu Mirror se Capello postaral, aby seznam zakázaných věcí bylo to první, co hráči při příjezdu do luxusního hotelu The Grove, kde se chystají ke středečnímu duelu se Švýcarskem, viděli.

"Hráči na něco takového nejsou vůbec zvyklí. Za předchozích trenérů McClarena či Erikssona nebyla vůbec žádná pravidla," citoval deník funkcionáře anglické Fotbalové asociace.

Vládu železné ruky Capello zejména ukázal, když změnil pravidla stravování hráčů. A přestože zakázal fotbalistům pít alkohol, kávu, sycené nápoje, jíst džem a máslo, hlavní změny se netýkají jen správné diety. Fotbalisté musí na jídlo chodit v přesně stanovenou dobu, v oficiálních oblecích včetně kravaty, nesmí mít u sebe telefon a nesmí opustit jídelnu dřív než trenér.

Capello už mluví s hráči anglicky

Něco takového nebylo v anglické reprezentaci zvykem a hráči si mohli chodit na jídlo, kdy se jim zachtělo a v teplákách. Capello se však podle Mirroru rozhodl anglickým hvězdám ukázat, že devět mistrovských titulů v 16 sezónách - byť o dva z nich později administrativně přišel - nezískal díky žertování s hráči a přehlížení jejich výstřelků.

Víc než disciplina hráčů ale momentálně Capella trápí vlastní angličtina. Na začátku svého angažmá slíbil, že se do měsíce naučí anglicky. Teď novinářům tvrdí, že s hráči už anglicky skutečně mluví, hovoří o tom ale pouze italsky.

"Jsem se svou angličtinou spokojený," prohlásil na úterní tiskové konferenci Capello. "Na komunikaci s hráči není potřeba náročné angličtiny, rozumíme si výborně," dodal kouč a vysvětlil, proč s novináři hovoří italsky a přes tlumočníka. "Máte tady potřebu zkreslovat cizí výroky, proto dokud se nebudu umět dokonale vyjádřit, tak s vámi anglicky mluvit nezačnu," vysvětlil Capello.

Reklama

Související témata: