Hlavní obsah

Zápasy anglické ligy v zahraničí jsou podle Platiniho špatný vtip

LONDÝN

Nápad vedení anglické Premier League hrát ligové zápasy v zahraničí se ani trochu nezamlouvá předsedovi Evropské fotbalové unie Michel Platini. "Je to divný, komický nápad," řekl Platini listu Daily Telegraph. "Od srdce jsem se tomu zasmál, protože FIFA, fanoušci a jiné fotbalové svazy tohle nikdy nedovolí," uvedl legendární francouzský reprezentant.

Článek

Podle návrhu, který Premier League zvažuje, by se od sezóny 2010/2011 mělo hrát jedno ligové kolo navíc, přičemž utkání by se konala v různých světových metropolích. "Je to nesmysl. Už teď nemají anglického kouče u národního týmu, v lize nemají anglické hráče, za chvíli nebudou ve vedení klubů Angličané a teď by chtěli, aby anglické kluby ani nehrály v Anglii. Celé je to velmi špatný vtip," uvedl.

Vedení FIFA, jehož svolení je k realizaci nápadu zapotřebí, se zatím k novince nechtělo příliš vyjadřovat. "Budeme se tím zabývat na zasedání výkonného výboru 14. března, ale podle toho, co víme nyní, bude Anglie svůj návrh prosazovat velmi těžko," řekl agentuře Reuters mluvčí FIFA.

Jeho slova potvrdil i Platini. "Mluvil jsem se Seppem Blatterem (prezident FIFA) a shodli jsme se na tom, že zápasy evropských ligových zápasů by nezdravě narušily rozvoj hry ve fotbalově rozvojových zemích," řekl šéf UEFA. "Na fotbalu jsou krásné jeho hodnoty: kluby, fanoušci. Zkrátka reprezentujete něco důležitého, nejste potulný cirkus," dodal.

Reklama

Související témata: