Hlavní obsah

Chelsea nedokázala využít zaváhaní United, Čech udržel čisté konto

PRAHA/MANCHESTER

Fotbalisté Chelsea nedokázali využít odpolední zaváhání Manchesteru United, který nezvládl městské derby se City a prohrál 1:2. Na Stamford Bridge nedokázali spoluhráči Petra Čecha najít recept na překonání defenzívy Liverpoolu. Jelikož si stejným způsobem vedli i Reds, oba týmy se nakonec rozešli se ziskem pouhého bodu. O vítězství Manchesteru City na hřišti United se postarali Vassell a Benjani, za domácí snižoval Carrick.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Petr Čech gestikuluje během utkání. (ilustrační foto)

Článek

Poprvé vážně zahrozili fotbalisté Liverpoolu ve 20. minutě. Steven Gerrard se velmi dobře uvolnil na pravé straně hřiště, odcentroval do pokutového území, kde ze záklonu hlavičkoval Crouch. Petr Čech ale s lapením míče neměl velké problémy. V prvním poločase branku diváci neviděli, více příležitostí měli fotbalisté Liverpoolu, když se ve svých šancích nedokázal prosadit hlavně vytáhlý útočník Peter Crouch.

Druhý poločas na Stamford Bridge byl charakteristický převážně v boji o každý metr. Hráči si nedarovali ani trochu prostoru, což se projevovalo častými osobními souboji. Fotbalisté Chelsea se mohli ziskem tří bodů přiblížit druhému Manchesteru United na pouhý jeden bod.

United nezvládli derby proti City

Fanoušci na Old Trafford byli poprvé zaskočeni ve 25. minutě. Jejich tým totiž po brance Dariuse Vassella prohrával 0:1. Gól padl po dorážce záložníka ve světlomodrém dresu, když před ním brankář United Van der Sar vyrazil pokus Stephena Irelanda.

Tevez byl velmi blízko vyrovnání, před pokutovým územím City si zpracoval centrovaný míč, otočil se a dělovkou vypálil na hostující branku. Hart v hostující brance ovšem stál na správném místě. Ve 36. minutě měli Ďáblové další příležitost ke zkorigování výsledku. Přetažený centr doplachtil do vápna ke Cristianu Ronaldovi. Ten z halfvoleje vystřelil na branku City, jeden z obránců ale míč tečoval mimo branku.

Benjani šokoval podruhé

Šok číslo dvě přišel těsně před přestávkou. Byl to bývalý útočník Pompey, který hlavou tečoval střelu Petrova. Tu nedokázali odvrátit zadáci United ani brankář Van der Sar. V 56. minutě už domácí fanoušci oslavovali vstřelený gól Carlose Teveze, ovšem radost domácích překazil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem, který reagoval na ofsajdové postavení při zakončení argentinského fotbalisty.

Po hodině hry se na domácí branku hnali Ireland a Mwaruwari. Domácí Ferdinand totiž uprostřed hřiště ztratil míč a zavdal tak velkým problémům pro své spoluhráče. Nakonec se ovšem dvěma útočícím forvardům nepodařilo úspěšně zakončit. V nastavení druhého poločasu snížil na konečných 1:2 domácí Carrick. Manchester City se vítězstvím 2:0 na hřišti United dostali na pozici zaručující evropské poháry.

Anglická liga - 26. kolo:
Manchester United - Manchester City 1:2
Branky: 90.+2 Carrick - 24. Vassell, 45. Mwaruwari
Chelsea - Liverpool 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články