Hlavní obsah

Rosický po zranění může pomoci Arsenalu odskočit v tabulce

PRAHA/LONDÝN

Tomáš Rosický se už uzdravil ze zranění, které si přivodil před dvěma týdny během utkání FA Cupu proti Newcastlu a mohl by nastoupit v pondělní dohrávce 26. kola Premier League. Jeho Arsenal přivítá Blackburn a pokud Kanonýři vyhrají, vytvoří si na prvním místě v tabulce pětibodový náskok před druhým Manchesterem United.

Článek

Český reprezentant při svém posledním působení na hřišti před dvěma týdny strávil jen devět minut. Po nepřestávající bolesti v noze musel být vystřídán Chorvatem Eduardem. Rosický se v dosavadní sezóně objevil v dresu Arsenal ve 24 zápasech, v nichž se sedmkrát zapsal mezi střelce.

„Po pětadvaceti odehraných utkáních jsme tam, kde jsme chtěli být,“ řekl před zápasem s Blackburnem na stránkách BBC trenér Arsenalu Wenger. „Jsem si jistý, že tento tým má duševní sílu a touhu. Je to dobře složené mužstvo, které může pokračovat ve kvalitních výkonech,“ dodal francouzský kouč londýnského klubu.

Podle serveru BBC by se Tomáš Rosický mohl objevit v záložní řadě Kanonýrů už v pondělní dohrávce, trenér Wenger ale ještě v pátek na oficiálních stránkách klubu popřel pondělní start českého záložníka v Premier league. S jistotou nenastoupí Robin van Persie a Johan Djourou . První má stále problémy se stehenním svalem, druhého trápí natažené tříslo.

Fotbalisté londýnského Arsenalu by v utkání s Blackburnem mohli využít zaváhání svých pronásledovatelů Manchesteru United a londýnské Chelsea. Nyní má tým kolem Malého Mozarta náskok dvou bodů před United. Ti nezvládli svůj domácí duel proti městskému rivalovi Manchesteru City a prohráli 1:2.

Reklama

Související témata: