Hlavní obsah

Manchester v poháru rozstřílel Arsenal, Bednář dal dva góly

PRAHA

Několik překvapení přinesly sobotní zápasy 5. kola Anglického poháru. Manchester United smetl Arsenal bez Tomáše Rosického 4:0. Liverpool si na vlastním hřišti nedokázal poradit s druholigovým Barnsley a gólem v nastaveném čase vypadl. Londýnská Chelsea přehrála především zásluhou uzdraveného Lamparda třetiligový Huddersfield 3:1 a West Bromwich Albion rozdrtil i díky dvěma trefám Romana Bednáře Coventry 5:0.

Článek

Ve šlágru 5. kola Anglického poháru na sebe narazily týmy Manchesteru United a hodně oslabeného londýnského Arsenalu. Mezi zraněnými byl i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Do utkání vstoupili mnohem lépe hráči Manchesteru. Již po čtvrt hodině hry se vedení ujal tým Sira Alexe Fergusona. Po rohovém kopu se hlavou trefil Wayne Rooney.

Čtyři minuty poté už to bylo o dvě branky. Aktivní Nani přesným centrem z levé strany našel hlavu Darrena Fletchera, který poslal míč do sítě Jense Lehmana. Ve 38. minutě se trefil i Nani. Michael Carrick poslal krásný pas na portugalského záložníka, který střelou do protipohybu brankáře zvýšil na 3:0.

Arsenal si z Manchesteru odvezl vysoký výprask

Arsenal nezačal šťastně ani druhý poločas, ve 49. minutě byl za hrubý faul vyloučen Eboué a hráče Manchesteru čekala čtyřicetiminutová přesilovka. Tu Reds využili v 74. minutě. Druhý zásah si připsal Fletcher a bylo to opět po asistenci Naniho. Rudí ďáblové tak zvítězili 4:0.

Do sestavy Chelsea se proti třetiligovému Huddersfieldu po dvouměsíční pauze vrátil obránce John Terry, český reprezentant Petr Čech nebyl ani na lavičce náhradníků. Gólovou radost prožil manažer Avram Grant už v 18. minutě, když se z patnácti metrů trefil Frank Lampard. Ještě před poločasem však vyrovnal hostující Collins a do kabin tak šly oba týmy za nerozhodného stavu. Chelsea se opět ujala vedení v 60. minutě, když Lampard dorazil vlastní střelu. Na konečných 3:1 pro Chelsea zvyšoval o deset minut později po přihrávce Lamparda Kalou.

Liverpool vypadl s Barnsley

Liverpool na domácím hřišti překvapivě podlehl druholigovému Barnsley 1:2. O úvodní zásah se postaral v 32. minutě domácí Kuyt. Barnsley se podařilo 12 minut po přestávce zásluhou Fostera vyrovnat. Svěřenci Rafaela Beníteze po inkasované brance přitlačili soupeře před šestnáctku, ale jejich šance končily u brankáře Steela, který se v poslední dvacetiminutovce překonával. V nastaveném čase tak udeřili hosté. Po samostatném průniku se trefil hostující kapitán Howard a zajistil tak Barnsley překvapivou výhru 2:1.

Bednář řádil v Coventry 

Velkou postavou zápasu Coventry proti West Bromwich Albion byl český útočník v dresu hostů Roman Bednář, ten se dvakrát trefil v 58., respektive v 68. minutě. První gól hostů vstřelil deset minut po začátku zápasu Brunt. Šance Coventry na vyrovnání klesly ve 48. minutě, když byl za faul vyloučen Doyle a domácí tak zápas museli dohrávat o deseti. Hráči WBA v závěru přidali ještě dvě branky a zvítězili vysoko 5:0.

Zápas třetiligového Bristolu Rovers proti Southamptonu přinesl branku až v 82. minutě. Ze 17 metrů zahrával přímý kop Lambert a jeho střelu jeden z obránců srazil mimo dosah brankáře. Další přesný zásah už fanoušci neviděli a z výhry se tak překvapivě radoval domácí tým Bristol Rovers.

První gól v zápase Cardiffu proti Wolverhamptonu padl již ve druhé minutě. Domácí Peter Whittingham vystřelil z pravé strany a jeho pokus skončil za zády brankáře Hennesseyho. V 11. minutě na dvoubrankový rozdíl zvyšoval Hasselbaink. Ve zbytku utkání už žádný z týmů neskóroval a z postupu se tak mohli radovat hráči Cardiffu.

5. kolo Anglického poháru:
Bristol Rovers - Southampton 1:0 (0:0)
Branka: 82. Lambert
Cardiff - Wolverhampton 2:0 (2:0)
Branky: 2. Whittingham, 11. Hasselbaink
Chelsea - Huddersfield 3:1 (1:1)
Branky: 18. a 60. Lampard, 70. Kalou - 45. Collins
Coventry - West Bromwich Albion 0:5 (0:1)
Branky: 11. Brunt, 58. a 68. Bednář, 76. Miller, 78. Gera
Liverpool - Barnsley 1:2 (1:0)
Branky: 32. Kuyt - 57. Foster, 90. Howard

Reklama

Související témata: