Hlavní obsah

Wenger: Byl to pro nás černý den

MANCHESTER

Manažer Manchesteru United Sir Alex Fergusen byl po sobotním drtivém vítězství proti Arsenalu 4:0 pyšný na své svěřence. Reds si tak zajistili postup do čtvrtfinále Anglického poháru. „Ukázali jsme velkou houževnatost a naše přihrávky byly úžasné,“ řekl po utkání pátého kola soutěže spokojený kouč.

Článek

„Bylo to fantastické představení, hráči vypadali skvěle,“ pěl chválu po vítězství nad Kanonýry, v jejichž dresu nenastoupil Tomáš Rosický a pokračoval: „Hráči byli velice zklamaní po prohře s Manchesterem City v tak důležitý den,“ připomněl 50leté výročí od mnichovské letecké katastrofy.

Avšak Ferguson nebyl spokojený s tím, že Gallas unikl trestu za nakopnutí Naniho. „Myslím, že Gallas měl být vyloučen,“ nechal se slyšet Skot a pokračoval: „Rozhodčí by se na inkriminovaný okamžik měl ještě jednou podívat.“

Nad výkonem mužstva se rozplýval také asistent Fergusona Carlos Queiroz. „Všichni útočili a bránili dohromady. Hráli jsme jako celek. Když hrajete jako my dnes, tak nejlepší hráči v týmu mají možnost ukázat co umí,“ řekl Queiroz a na závěr dodal: „Jsme herně na vrcholu, silný tým.“

Arsenal byl na Old Trafford překonán

Manažer Kanonýrů Arsene Wenger poznamenal, že jeho tým na Old Trafford Manchesteru nestačil. „Byl to pro nás černý den. Byli jsme překonáni po všech směrech,“ posteskl si. Navíc po začátku druhé půle byl vyloučen Eboué a plány na zvrat vzaly za své. „To byl konec hry,“ okomentoval moment z 49. minuty. „Zklamání bylo veliké, ale tým do toho dal všechno. United byli lepší,“ složil poklonu soupeři.

Někteří hráči Arsenalu byli rozčílení, když se záložník Manchesteru Nani začal předvádět. Ale Wenger je bránil. „Hlavně proto jsme byli jsme podráždění,“ narážel na technické kousky Naniho. „Je těžké to překousnout, když prohráváte o tři nebo o čtyři góly – nechcete být škádleni, nebo ponižováni,“ povídal.

Wenger doufá, že tato porážka nebude mít na tým vliv v dalších zápasech. Ve středu totiž Kanonýry čeká první zápas osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán. „Stále před sebou máme mnoho cílů. Teď se budeme snažit připravit se co nejlépe na další zápas. Víme, že proti AC potřebujeme prvotřídní výkon abychom měli šanci,“  vyhlíží příští utkání francouzský kouč.

Reklama

Související témata: