Hlavní obsah

Bednář: FA Cup je pro nás výzva

Český útočník West Bromwich Albion Roman Bednář se dvěma brankami podílel na výhře nad Coventry 5:0 v pátém kole FA Cupu. Se svým týmem po jasném vítězství postoupil do čtvrtfinále, v němž se čtvrtý tým druhé anglické ligy utká s Bristol Rovers. „Hrát semifinále FA Cupu je snem každého hráče,“ řekl český forvard.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář

Článek

Zápas gólově otevřel v jedenácté minutě záložník Chris Brunt. Další čtyři branky padly až ve druhém dějství. I přes jasně vypadající výsledek se Bednář domnívá, že si postup musel jeho tým vydřít. „Takovéto zápasy nejsou nikdy snadné, ale my to nakonec zvládli,“ řekl pro oficiální web West Bromwiche Bednář, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Ve čtvrtfinále FA Cupu se svěřenci Tonyho Mowbraye utkají s Bristol Rovers, který v předchozím kole přehrál Southampton brankou Lamberta. West Bromwich stejně jako v zápase proti Coventry poputuje na hřiště svého soupeře. „Ať se hraje na jakémkoliv trávníku, podmínky jsou pro obě strany stejné. Do zápasu budeme muset dát sto procent. Musíme tam odjet, udělat svou práci a nehledat výmluvy,“ myslí čtyřiadvacetiletý forvard.

„Hrát semifinále FA Cupu je snem každého hráče. A kdybychom se dostali do finále, byl by to pro nás neuvěřitelný úspěch,“ ví Bednář. „Teď se ale musíme soustředit na Bristol,“ dodává.

"Liga je pro nás prioritou, ale FA Cup je pro nás další výzva a každý z nás se chce dostat do Wembley,“ připomněl Bednář místo, kde se sejdou dva nejúspěšnější týmy v soutěži. „Je to nejslavnější pohárová trofej v Anglii a mě těší, že ji letos mohu stále se svým týmem hrát,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: