Hlavní obsah

Senzace Anglického poháru Barnsley vyzve Chelsea

LONDÝN

Po senzačním vítězství na hřišti Liverpoolu narazí fotbalisté druholigového Barnsley ve čtvrtfinále Anglického poháru na Chelsea s českým gólmanem Petrem Čechem. Atraktivní utkání s obhájcem trofeje sehrají na svém stadiónu o druhém březnovém víkendu.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Petr Čech z Chelsea

Článek

"Je to pro nás fantastický los. Přesně tohle jsme si přáli, hrát doma s Chelsea. Na Anfield Road se dostalo jen šest tisíc našich fanoušků, teď mohou zaplnit celý náš stadión při utkání s dalším světovým týmem," radoval se po pondělním losování trenér Simon Davey.

Jeho svěřenci se pohybují až ve druhé polovině tabulky druhé ligy, ale na domácím hřišti se pyšní výbornou bilancí pouhých dvou porážek z šestnácti zápasů. "Snad se nám v tom podaří pokračovat a třeba projdeme do semifinále," uvedl kouče klubu, který vyhrál Anglický pohár jedinkrát v roce 1912. Fanoušky Barnsley může povzbuzovat, že při předchozím setkání obou týmů v soutěži v roce 1989 vyhrál jejich klub nad Chelsea 4:0.

Manchester United, který vyprovodil v sobotu Arsenal debaklem 4:0, přivítá ve čtvrtfinále Portsmouth s Milanem Barošem. Český útočník si tak podruhé v krátké době může zahrát na Old Trafford, kde 30. ledna zažil svou obnovenou premiéru v Premier League. Se svými spoluhráči se pokusí lídrovi anglické ligy vrátit porážku 0:2.

Reklama

Související témata: