Hlavní obsah

Nejlepší brankář světa? Za tohle bych ho zabil, tepe legenda Manchesteru United gólmana

Býval označován za nejlepšího gólmana světa, poslední dobou ale i fanoušci Manchesteru United začínají ve chvalozpěvech na svého brankáře Davida de Geu brzdit. Po kolosální hrubce, jakou předvedl v nedělním duelu s Evertonem, to španělský fotbalista pořádně schytává i od expertů.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea během utkání s Evertonem.

Článek

United se snaží v Premier League protlačit do elitní čtyřky, ale v nedělním klání v Goodison Parku jim De Gea zasadil těžkou ránu už ve třetí minutě, když při snaze rozehrát trefil nohu stínujícího Dominica Calverta-Lewina, od níž se míč odrazil do brány.

„Jako spoluhráč nebo trenér bych ho za tohle zabil. Přísahám, že jo. Trvalo to celé děsně dlouho. Na co čekal? Když už chcete udělat nějaké rozhodnutí, udělejte ho aspoň rychle. Je v tom i trocha arogance," rozčilovala se při komentování přímého přenosu legenda Manchesteru United Roy Keane.

„Po poločasu bych ho zlynčoval. Je mi jasné, že brankáři můžou chybovat, ale pro tohle prostě není žádná omluva," hřímal dál někdejší irský brousek.

Nicméně kouč United Ole Gunnar Solskjaer navzdory hororové chybě označil DeGeu za „nejlepšího gólmana světa“.

„Minulou sezonu měl složitou, ale v té stávající je velmi, velmi dobrý. Kromě zápasu s Watfordem si nevybavuju jinou chybu, kterou by v tomto ročníku udělal. Davidovi stoprocentně věřím," prohlásil Solskjaer.

Jeho svěřenci se zmohli jen na vyrovnání zásluhou Bruna Fernandese. Ale i v tomto případě neměl brankář, tentokrát na druhé straně, čisté svědomí.

A ani anglického reprezentanta Jordana Pickforda Keane nešetřil: „To jen Everton se snaží vypadat chytře. Už jsme si ale říkali před zápasem, že (Pickford) není dobrý brankář. Nemá na to."

Reklama

Související témata: