Hlavní obsah

Ani gólman Čech už není v Chelsea nedotknutelným hráčem

LONDÝN

Český brankář Petr Čech a dalších osm hvězd londýnské Chelsea už v klubu nepatří mezi nedotknutelné hráče. Podle jednoho z "vyvolených" fotbalistů bývalého kouče Josého Mourinha záložníka Michaela Ballacka se kouč Avram Grant dívá na všechny hráče stejně a nikdo u něj nemá místo v sestavě jisté.

Článek

"Nikdo už není nedotknutelný a já v tom trenéra plně podporuji," řekl Ballack listu The Sun. Reagoval tak na Grantovo rozhodnutí nechat pro úterní osmifinále Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus (0:0) mezi náhradníky ikony Chelsea: záložníka Franka Lamparda a obránce Johna Terryho.

Oba spolu s Čechem, Ballackem, Michaelem Essienem, Claudem Makelelem, Ricardem Carvalhem, Ashleym Colem a Didierem Drogbou patřili k devítce hráčů, o kterých Mourinho veřejně prohlásil, že jsou nedotknutelní a mají u něj jisté místo v základní sestavě.

Pod Grantem, který portugalského kouče v září nahradil, však zavládly podle Ballacka nové časy. "John i Frank pořád patří mezi důležité hráče klubu, ale byli dlouho zranění a trenér udělal dobře, že je do důležitého zápasu nepostavil," prohlásil. "Vím, o čem mluvím. Nehrál jsem osm měsíců a po takové pauze prostě nemůžete naskočit rovnou od začátku do každého zápasu," dodal německý reprezentant, který od loňského dubna léčil dvakrát operovaný kotník levé nohy.

Reklama

Související témata: