Hlavní obsah

Radek Černý: Můžu být naštvaný jen sám na sebe

Když si český fotbalový brankář Radek Černý vybojoval místo jedničky v londýnském Tottenhamu, překvapil spolehlivými výkony v Premier League i Poháru UEFA. Paradoxně po chybě v zápase s pražskou Slavií, kde chytal před odchodem do Anglie, však o těžce vydobytou pozici přišel. O nové situaci v londýnském klubu vykládal Černý v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že nebudete chytat proti Slavii?

Dva dny před zápasem. Trenér to zdůvodnil tak, že Robinson udělal chyby předtím a dostal jsem šanci já. Teď jsem chyboval já a do branky se vrátil on.

Smiřoval jste se s tím hodně těžko?

Co jsem měl dělat? Musel jsem to přijmout. Chybu jsem udělal já a můžu být naštvaný jenom sám na sebe.

Čekal jste, že se do branky vrátí Robinson?

Trošku jsem předpokládal, že to tak dopadne.

Bude stejná jednička i v nedělním finále Carling cupu?

Myslím, že ano.

Co jste svému konkurentovi řekl před zápasem?

Popřál jsem mu štěstí, náš vztah byl a je v pohodě. Jako tým chceme v Poháru UEFA uspět, takže osobní zájem musí stranou.

Co jste říkal na výkon Slavie?

Neměli jsme to vůbec jednoduché. Tady si všichni říkají: Slavia, neznámý tým. Ale oni na rozdíl od nás hráli Ligu mistrů! A hlavně druhou půli se všichni mohli přesvědčit o jejich kvalitách.

Zaskočil vás soupeř? Jednu chvíli jste jen odkopávali balóny.

Nedařilo se nám kombinovat, potřebovali jsme se trochu srovnat. Slavia byla daleko lepší než v prvním utkání. A jsem přesvědčen, že s přibývajícími zápasy budou ještě silnější. Moc jim přeji, ať vyhrají ligu.

Jak by dopadlo srovnání Slavie s týmy Premier league?

Kvalitou hráčů i hrou by asi některé týmy porážela. Třeba na Derby County, kde jsme nedávno zvítězili 3:0, by klidně taky mohla vyhrát.

Reklama

Související témata: