Hlavní obsah

Ve finále Carling Cupu se mohou potkat čeští gólmani

Karel Felt, Jan KrůtaPrávo

Už potřetí by měl nastoupit Petr Čech v brance londýnské Chelsea ve finále anglického Carling cupu. V letech 2005 (proti Liverpoolu) a 2007 (s Arsenalem) zvedl trofej nad hlavu. Jeho tým bude favoritem i v neděli ve Wembley (od 16 hodin živě na TV Sport 1) v duelu s Tottenhamem, v jehož kádru jsou český gólman Radek Černý a útočník Tomáš Pekhart.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Oba soupeři jsou tradičními rivaly a pro Chelsea mají bitvy s Tottenhamem příchuť nejvýznamnějšího londýnského derby. „Pro naše fanoušky je to skutečně největší derby, takže to bude určitě pikantní souboj,“ uvádí na svých internetových stránkách Petr Čech. „Myslím si, že s Tottenhamem je to zajímavější duel, než kdybychom se ve finále potkali s někým z trojice Liverpool, Arsenal, Manchester United. Tottenham dlouho nic nevyhrál, proto bude moc chtít ve finále uspět.“ dodal Čech.

Čech i jeho spoluhráči si uvědomují výrazný herní vzestup a změnu stylu Tottenhamu po příchodu španělského trenéra Ramose. „Jejich organizace hry je jiná. Dříve dávali spoustu gólů, ale také jich hodně dostávali. Teď dobře brání a na jejich výsledcích je to znát. K poražení ale jsou, v lize jsme je v lednu doma na Stamford Bridge zdolali 2:0,“ konstatoval Čech.  Do týmu se vracejí Drogba a Lampard.

Čekání na trofej

Tottenham v odvetě Poháru UEFA se Slavií nepřesvědčil. Nakonec byl rád, že uhájil doma na White Hart Lane hubenou remízu 1:1. „Ve čtvrtek jsme rozhodně nepředvedli to, co bychom chtěli hrát v neděli, ale na takové zápasy, jako je finále, se dokážeme připravit. Chelsea je favoritem, ale i my máme dobrý tým a můžeme překvapit jako Slavia ve čtvrtek u nás. V posledních letech Tottenham nezískal žádnou trofej, je to pro všechny velká výzva," tvrdí brankář Spurs Radek Černý.

"Už před utkáním se Slavií jsme měli v hlavách nedělní finále. Ve Wembley bude devadesát tisíc lidí, normální člověk se tam nedostane, pokud není fanoušek Chelsea nebo Tottenhamu. Pro nás je to největší událost v sezóně. Chelsea bude odpočatější, zápas Ligy mistrů  hrála už v úterý,“ dodal Černý.

Po chybě na Strahově se vrátil na lavičku náhradníků a přednost dostal opět kolega Robinson. „Nedá se nic dělat. Mrzí mě to, ale třeba před měsícem a půl jsem si nemyslel, že bych vůbec dostal šanci a chytal nějaké zápasy. Nevím, asi budu znovu na lavičce. Proti Čechovi už jsem chytal, ale spíš mě mrzí ten zápas ve Wembley. Mluvit s Petrem předem nebudeme, potkáme se až na stadiónu,“ dodal Černý. Na lavičce by měl sedět i mladý český útočník Tomáš Pekhart.

Reklama

Související témata: