Hlavní obsah

Útočníkovi Arsenalu Eduardovi zlomil soupeř nohu

BIRMINGHAM

Hrozivé zranění si ze sobotního zápasu anglické ligy odnesl útočník Arsenalu Eduardo da Silva. Již po třech minutách hry mu obránce domácího Birminghamu City Martin Taylor brutálním skluzem způsobil velmi vážnou zlomeninu levé nohy. Zranění vypadalo natolik otřesně, že se televizní stanice Sky Sports rozhodla nevysílat opakované záběry incidentu.

Článek

Pohled na Eduardovu nohu prý šokoval ošetřující zdravotníky na stadiónu St. Andrews i lékaře v birminghamské nemocnici, kam byl chorvatský fotbalista brazilského původu po prvním ošetření přímo na trávníku okamžitě převezen. Zápas byl zhruba na osm minut přerušen, diváci místo hry sledovali boj zdravotníků o záchranu hráčova zdraví. Taylor dostal za svůj faul červenou kartu.

"Podle mě by tenhle člověk už nikdy neměl hrát fotbal," prohlásil na Taylorovu adresu trenér Kanonýrů Arséne Wenger. "Na hřiště protihráči vstupují s myšlenkou, že pokud chceš zastavit Arsenal, musíš Arsenal pokopat. Tušil jsem, že něco takového přijde. Pokud je tohle fotbal, tak je lepší ho zastavit," dodal Wenger.

Wenger: Eduardo přijde o více než jen o zbytek sezóny

Trenér Birminghamu Alex McLeish se na pozápasové tiskové konferenci snažil svého svěřence bránit. "Martin je z toho velmi rozrušený. Rozhodně není jeho stylem dopouštět se úmyslných faulů. Eduardo byl zkrátka na něj moc rychlý," hájil Taylora McLeish. Wenger však s jeho slovy nesouhlasil. "Nejhorší, co jsem slyšel, je, že takový zákrok pro něj není typický. Stačí, když jednou někoho zabijete," řekl francouzský trenér.

Zároveň potvrdil, že Eduarda čeká dlouhá pauza. "Sezóna je pro Eduarda u konce. Jeho zranění je velmi, velmi vážné. Přijde o více než jen o zbytek sezóny," uvedl Wenger.

Eduardo, kterému bude v pondělí 25 let, podle všeho přijde o mistrovství Evropy. Na Euro v Rakousku a Švýcarsku pomohl Chorvatsku celkem deseti kvalifikačními góly, v reprezentaci má skvělou bilanci 13 branek z 22 utkání. Do Arsenalu přišel loni v létě z Dinama Záhřeb jako náhrada za kanonýra Thierryho Henryho. V 16 ligových zápasech dal čtyři góly.

Reklama

Související témata: