Hlavní obsah

Zraněný Eduardo přijal omluvu faulujícího Taylora

LONDÝN

Obránce Birminghamu Martin Taylor, který v sobotu brutálním zákrokem způsobil Eduardu Da Silvovi hrozivě vypadající zlomeninu levé nohy, navštívil fotbalistu Arsenalu v nemocnici. Chorvatskému útočníkovi se omluvil a ujistil ho, že nešlo o úmyslný zákrok. Pětadvacetiletý Eduardo, který si velmi pravděpodobně kvůli zranění rok nezahraje a podle britského osteopata Tima Allardyce mu vážně hrozila amputace nohy, omluvu údajně přijal.

Článek

Taylor se pokusil chorvatského reprezentanta navštívit bezprostředně po sobotním utkání anglické ligy, Eduardo už byl ale v té době na operačním sále. K setkání proto podle listu The Sun došlo až v neděli, kdy obránce Birminghamu opět do nemocnice přijel.

Zatímco mnoho hlasů včetně kapitána chorvatské reprezentace Nika Kovače Taylorův zákrok tvrdě odsoudilo, Eduardo prohlásil, že vůči faulujícímu fotbalistovi žádnou zášť necítí. "Byla to nešťastná situace, takové se ve fotbale stávají," prohlásil.

Hrozila dokonce amputace

Eduardo podle odborníků může mluvit o štěstí, že nepřišel o nohu. Přední britský osteopat Tim Allardyce uvedl, že chorvatský střelec může děkovat bleskurychlému zákroku klubového lékaře. "Když se vám takhle zlomí kost, může velmi zle poškodit cévy a to je velmi, velmi nebezpečné," citoval odborníka server Skysports.com. "Noha musí být okamžitě narovnána a vzápětí musí následovat operace. Představte si svůj nejhorší výron kotníku, vynásobte si to deseti a trochu se přiblížíte tomu, co prožil Eduardo," dodal lékař.

Taylor zranil Eduarda v třetí minutě sobotního utkání a okamžitě dostal za svůj zákrok červenou kartu. Chorvatský fotbalista byl zhruba osm minut ošetřován na hřišti, poté byl převezen do nemocnice. Podle prvních diagnóz měl dvojnásobnou zlomeninu levé nohy, Eduardova manželka Andreja však později prohlásila, že útočník Arsenalu má zlomenou jen lýtkovou kost.

Zranění vypadalo natolik otřesně, že se televizní stanice Sky Sports rozhodla nevysílat opakované záběry incidentu. Pohled na Eduardovu nohu prý šokoval ošetřující zdravotníky na stadionu St. Andrews i lékaře v birminghamské nemocnici.

Reklama

Související témata: