Hlavní obsah

Taylorovi po zákroku na Eduarda vyhrožují smrtí

LONDÝN

Obránci Birminghamu Martinu Taylorovi, který v sobotu brutálním zákrokem způsobil chorvatskému útočníkovi Arsenalu Eduardu Da Silvovi hrozivě vypadající zlomeninu levé nohy, vyhrožují smrtí. Oznámil to jeho trenér Alex McLeish.

Článek

Výhružky násilím a smrtí mají na svědomí převážně chorvatští fanoušci, kteří anglickému fotbalistovi nemohou odpustit, že kvůli jeho zákroku přišel Eduardo o červnové mistrovství Evropy. Na internetu se dokonce objevila "antitaylorovská" petice, pod kterou se podle listu The Mirror podepsalo přes 27 000 lidí.

Taylora musela v pondělí při odjezdu z tréninkového centra Birminghamu chránit bezpečnostní služba, protože se na jeho vůz vrhlo několik chorvatských novinářů a snažili se dostat do auta.

"Celá věc přerůstá do nechutných rozměrů. Někteří lidé jsou prostě šílenci," řekl McLeish. "Martin je ze všeho, co se kolem toho rozpoutalo, na dně. Musíme se postarat, aby to na něm nezanechalo trvalé následky. Jsem rád, že za ním stojíme nejen my z klubu, ale také mnoho lidí z celé země, kteří mu poslali opravdu hodně povzbudivých zpráv," dodal.

Reklama

Související témata: