Hlavní obsah

Kouč Aston Villy O´Neill je potěšený návratem Bergera po zranění

PRAHA

Slova manažera fotbalového týmu Aston Villy Martina O´Neilla nevnesla rozuzlení k budoucímu působení bývalého českého reprezentanta Patrika Bergera. Ten se v následujících měsících ocitne na rozcestí své aktivní fotbalové kariéry. Zůstane v Aston Ville, kde mu v létě vyprší kontrakt, nebo o jeho služby projeví zájem jiný zahraniční klub, či se vrátí do pražské Slavie? „Jsem potěšený, když vidím Patrika po zranění zpátky,“ řekl na serveru goal.com Martin O´Neill.

Foto: Internet

Patrik Berger na archívním snímku

Článek

„Patrik si vybral hodně smůly, byl dlouho zraněný. V přípravě před začátkem sezóny se mu dařilo velice dobře, ale den před zahajovacím utkáním s Liverpoolem se opět zranil,“ řekl bývalý trenér Celtiku a současný hlavní muž lavičky Aston Villy O´Neill.

Nyní to vypadá, že se vítěz Poháru UEFA z roku 2001 a vítěz anglického Ligového poháru a FA Cupu z téhož roku už dává zdravotně do pořádku. Brzy by tak mohl pomoci týmu z Birminghamu udržet se v tabulce Premier league na místech zaručujících evropské poháry. „Patrikovi zkřížily plány v tomto roce zranění, každému je dána možnost vrátit se do sestavy. Jsem potěšený, když vidím Patrika zpátky,“ řekl trenér aktuálně šestého týmu anglické nejvyšší soutěže.

Bergera láká nový Eden

Patrik Berger podepsal na začátku současné sezóny jednoletou smlouvu ve Villa Parku, kam přišel již v roce 2005 z jihoanglického Portsmouthu. V posledních dnech ovšem vyvolala vlnu zájmu slova nynějšího fotbalisty Slavie Vladimíra Šmicra, který se českým médiím zmínil o možnosti návratu Patrika Bergera do sešívaného dresu.

„S Patrikem je v kontaktu Vladimír Šmicer. Nejsou to oficiální jednání, spíše kamarádské. Já jsem s ním ještě nemluvil,“ řekl v pondělí pro Sport.cz generální ředitel Slavie Petr Doležal k možnému přivítání Patrika Bergera v novém Edenu.

Českého záložníka nelákala jen možnost, že by si opět po dlouhých letech zahrál soutěžní zápas po boku svého odvěkého parťáka Vladimíra Šmicra, ale také vidina zahrát si na novém stadiónu v Edenu. Nehledě na fakt, že po dlouhých letech strávených v cizině, by se čtyřiatřicetiletý fotbalista rád vrátil do Česka.

Nyní má Berger před sebou ovšem několik měsíců, v nichž může znovu prokázat své kvality v dresu Aston Villy. „Pokud se plně uzdraví, dostane každou možnou příležitost. A jestliže bude předvádět takové výkony jako v poslední třetině loňské sezóny, bude to stačit,“ řekl na závěr O´Neill. Je ovšem otázkou, jestli to bude stačit k předložení nového kontraktu.

Reklama

Související témata: