Hlavní obsah

Viník Taylor: Zranění Eduarda byla nehoda

LONDÝN

Fotbalový obránce anglického Birminghamu Martin Taylor poprvé veřejně prohlásil, že jeho zákrok na útočníka londýnského Arsenalu Eduarda, který si ze srážky odnesl ošklivou zlomeninu lýtkové kosti, byl neúmyslný a že šlo jen o smutnou nehodu. Kritika na jeho osobu a následné výhružky smrtí jsou podle Taylora jen důsledkem vážnosti zranění a kritiky trenéra Arsenalu Arséna Wengera, který požadoval pro hráče doživotní trest.

Článek

"Wengerova kritika můj pohled na celou věc nezměnila, protože já vím, že šlo o nehodu. Ale určitě to ovlivnilo reakci lidí na celou věc," řekl Taylor v rozhovoru pro deník Independent. "Arséne Wenger je jedním z nejuznávanějších trenérů tohoto sportu a lidé poslouchají, co říká. Tím, že se Wenger za svá unáhlená slova následně omluvil, potvrdil, že nyní už ví, že šlo o nehodu," dodal stoper Birminghamu.

Osmadvacetiletý Taylor při první možnosti šel navštívit Eduarda do nemocnice, kde mu řekl, že bude potěšen, až ho uvidí zpět na trávníku. "Myslel jsem si, že mě možná nebude chtít vidět, čemuž bych se asi nemohl divit. Ale on byl vážně rád, že mě vidí," prozradil Taylor. "Přestože mezi námi byla jazyková bariéra, řekl jsem mu, že jsem rozhodně neměl v úmyslu ho zranit, a že doufám, že bude brzy v pořádku. On mou omluvu přijal. Velmi mě potěšilo, že jsme spolu komunikovali. Je to opravdu silný muž," popsal vzájemné setkání.

Eduardo je však největší hvězdou chorvatské reprezentace, kterou tak nebude moci reprezentovat na blížícím se mistrovství Evropy. "Je to těžké. Ta nehoda otřásla mnou i mou rodinou, ale kromě výhružek mám i hodně podpory, která mi pomáhá v těchto těžkých časech," uvedl zdrcený fotbalista. "Velkou podporou mi je trenér Alex McLeish, moji spoluhráči a fanoušci Birminghamu. Ale dostávám i chápavé dopisy od fanoušků z celé země, včetně příznivců Arsenalu," upřesnil.

Reklama

Související témata: