Hlavní obsah

Eduardo se na své zranění v televizi dívat nebude

LONDÝN

Útočník Arsenalu Eduardo Da Silva prohlásil, že se na opakované záznamy hrůzostrašného zranění své levé nohy nikdy nepodívá. Pětadvacetiletý chorvatský reprezentant, kterému zlomeninu způsobil před týdnem v duelu s Birminghamem brutálním skluzem Martin Taylor, to uvedl v rozhovoru pro britský deník Daily Mail.

Článek

"Nemám o to zájem," řekl fotbalista, který kvůli zákroku strávil pondělní pětadvacáté narozeniny v nemocnici. "Radil jsem se o tom s manželkou a rozhodli jsme se, že se na celou událost pokusíme zapomenout," dodal Eduardo.

Rodák ze Sao Paula nezapomněl poděkovat lékaři Arsenalu Garymu Lewinovi, který hráče ošetřil na hřišti a včasným a profesionálním zákrokem výrazně snížil riziko amputace. "Nebýt jeho, přišel bych o nohu. Do konce života mu budu vděčný," řekl Eduardo, který si ze zápasu příliš nepamatuje. "Jen jsem viděl jak se noha bezvládně houpe a pak jsem se probral až v nemocnici," prohlásil.

Chorvatský střelec se také vrátil k setkání s Taylorem, který ho den po utkání navštívil v nemocnice. "Musel jsem ho vidět. Nedokázal jsem pochopit, jak mohl udělat takový zákrok už ve třetí minutě zápasu," řekl Eduardo. "Nakonec jsem mu ale uvěřil, že to nebyl úmysl. Přestože mi zničil sezónu, tak se podle mě nedá uvažovat o tom, že si někdo takový skluz promyslel už před zápasem," dodal.

Reklama

Související témata: